Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Parsowanie wielu stron naraz
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukass
Witam

Mam problem natury technicznej, buduje wyszukiwarke, ktora mialaby pobierac dane z kilku stron, laczyc je w liste, sortowac i wyswietlac jako wynik. Zastanawiam sie jak rozwiazac przeszukiwanie kilku stron na raz i jak pozniej zarzadzac tymi danymi (jakas tablica by sie przydala). Ale glownie chodzi o to aby przeszukiwanych bylo kilka stron na raz i aby to nie trwalo za dlugo (juz nie chodzi o timeout'y w php'ie).

Jesli ktos ma jakis pomysl, bylbym wdzieczny.
vala
a jakies konkretne dane chcesz wyszukiwac czy cala tresc?
lukass
Strona bedzie parsowana. Najpierw bedzie rozbijana na czesci a pozniej wyciagane dane beda wg odpowiednich wyrazen regularnych...
hyper
Istnieje cos takiego jak fsockopen() i stream_set_blockin().
http://pl2.php.net/manual/pl/function.stre...et-blocking.php
marast78
hm jeśłi tylko kilka stron chcesz parsować to żaden problem zajmie to około
5-6 sekund (zalezy ile linii kodu ma strona), ja mam parser ,który parsuje 25 stron (z 1300 liniami kodu każda) w 28 sekund, ale nie pracowałem nad zoptymalizowaniem tego więc myślę, że zszedłbym do 20 sekund. smile.gif
Oczywiście jeśłi strona jest w XML to użyj jakiegoś parsera np. DOM lub SAX(ten jest szybszy) i po sprawie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.