Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] Kolorowanie skladni
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Masov
Link: http://www.masov.fc.pl/skrypty/

Opis:
Zrobilem to dlatego ze (tak jakby) u konkurencji (jak ktos chce to wejdzie, ja nie reklamuje: komputery.katalogi.pl) jak sie wkleja kod to czasami wychodzi cos czego bysmy nie chcieli (np. wyszukiwanie url'i) Wygladu nie oceniajcie bo i tak bylo robione cos na podobienstwo forum.

Czekam na ocene, nie raz bylem juz jechany na tamtym forum wiec tu tez mozecie tongue.gif Przyjme wszystko winksmiley.jpg

edit: az taka kaszana ze nie ma co opisywac?
wojto
troche malo tych tagow kolorowanych
jak juz dajesz kolorowanie nazwy atrybutu, to moze koloruj tagze wartosci tych atrybutow
mi przeszkadza tagze brak kolorowania skryptow javyscript (nie chodzi mi o kolorowanie wewnatrz tych skryptow, ale zaznaczenie calego kodu JS jakims kolorem)

brakuje kolorowania cellspacing winksmiley.jpg

skrypt nic nadzwyczajnego, nie razi i nie zachwyca, ot kilka wyrazen regularnych, ktorych ilosc mozna na palcach jednej reki policzyc
Jim
Cytat(wojto @ 2005-08-09 07:22:35)
troche malo tych tagow kolorowanych

zgadzam sie z przedmowca

uzyj funkcji highlight_string do kolorowania składni php.
Masov
dzieki za rady smile.gif

teraz w planach jest kolorowanie css'a, a pozniej zaczne realizowac wasze uwagi smile.gif

cellspacing musial jakos wypasc tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.