Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RkCMF 2005.09 wersja stabilna
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Riklaunim
Ukazała się nowa stabilna wersja RkCMF. Skrypt rozprowadzany jest na zasadach licencji GNU GPL i jest darmowy również dla stron o charakterze komercyjnym. Główne zmiany to poprawiona współpraca z bazą danych PostgreSQL (MySQL/MySQLi również wspierane) oraz rozbudowany profil użytkownika z obsługą kont pocztowych POP3 poprzez protokół IMAP.

RkCMF to skrypt pozwalający na tworzenie dynamicznych serwisów zawierających dużą ilość tekstowych danych. W prosty sposób można stworzyć serwis o dowolnym układzie poszczególnych elementów, budowie drzewa danych-kategorii i wiele więcej. Skrypt działa pod PHP4 jak i pod wersją PHP5. W przypadku tej drugiej może korzystać z korekcji kodu HTML za pomocą Tidy jak i z wydajniejszego interfejsu do bazy MySQL. Strona projektu (oparta o RkCMF): http://www.cms.rk.edu.pl

Komentarze, uwagi i opinie mile widziane smile.gif
hwao
Cos tego czegos nie da sie sciagnac, wiec nic nie powiem o kodzie
Link nie "downloadu" - widze tylko o gory banerek.

Yh, swoja droga rozbawil mnie ten ranking, doslownie do takiego stopnia ze spadlem z krzesla smile.gif - ostrzegam wchodzacych. Jezeli chcesz wiedziec czemu to moge napisac.

Tak ze nic ciekawego sie nie dowiedzialem, mozesz zarzucic jakiegos linka do kodu - dzialajacego (przynajmniej mi)

---
Ok, tamten link dziala, chyba bedziesz musial poprawic na storonie projektu, mi nie dziala nadal..
Riklaunim
klikasz na nazwię archiwum i dostaniesz download, np:
http://prdownloads.sourceforge.net/rkcmf/r....0.zip?download
wybierasz mirror klikając na ikonkę pod "Download" i po chwili się pobierze.
hwao
Cytat
Data Dodania: 2005-07-22 | Autor: root | Dział: ogólny | Dodaj komentarz

ZAraz po istalacji mam krzaczki - to trzeba koniecznie poprawic...

W adminie tez widze krzaczki.

Pozatym jak to jest cmf to gdzie jest export danych?

Ogolnie opcji jest duzo, ale to przeciez nic nowego (w standartowej wersji, moze dodatkow jest wiecej).

Pozatym nie lubie takiego sposobo ukodowania, dlamnie jest on poprostu "przestarzaly"...

Pozatym wole jak sa jakies zaleznosci, a nie klasa stanowi pojemnik na funkcje.

Nie podoba mi sie edycja niektorych rzeczy w adminie, plik php... jak ktos nie zna php? przeciez to ma byc dla ludzi a nie developerow...
NuLL
Cytat
Wszelkie kolejne wersje danego projektu proszę umieszczać w tym samym wątku, zgodnie z zasadą : jeden projekt = jeden wątek.

Pytań chyba nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.