Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Geolokalizacja internautów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marast78
Programy statystyczne stron potrafią naet zlokalizować internautę odwiedzającego strone z dokładnością do miasta powiatowego. Czy ktoś z szanownych tu profesjonalistów wie jak coś takiego napisać w php, czy jest to możliwe? Starczyło by mi województwo. Oczywiście jeśłi naszym peoviderem jest np. Multimedia to można tam odczytać miasto wojewódzkie np. IP.mm.warszawa.pl ale w innych przypadkach jest to niemożłiwe. Co wy na to?
crash
Ripe.net -> Whois... Było wiele razy. A co to ma do php Pro?
marast78
nie wiedzia,łem gdzie to podczepić a tu widze obstrzaskani faceci smile.gif Hm to jeszcze jedno pytanie o CVS po co to? To już napewno php PRO
crash
No na pewno, ale tylko na pewno CVS ma mało wspólnego konkretnie z php tongue.gif Odsyłam do Google, a "Władców tego podforum" proszę o zadziałanie smile.gif
hwao
Był TEN TEMAT W php POCZATKUJACY - został zamkniety, temu panowi radze sprawdzic historie, jezeli to on to modzi wiedza co robic.

Swoja droga jest to nie mozliwe. (tzn jest, ale kto by sie tyle babral zeby to wydobyc - i jeszcze nie ma zadnej pewnosci)
TomASS
Spróbuj poszukać: tutaj
Liko
hmm, jest taki projekt www.opengeo.pl tam jest tworzony spis adresów IP z danymi nt. miejscowości itp. Można ściągać bazy w formacie CSV więc myśle, że możesz sprawdzić ten sposób.
NuLL
To nie jest temat na Pro. Napewno.

Cytat
Hm to jeszcze jedno pytanie o CVS po co to? To już napewno php PRO

CVS to Pro ? Jaki ma to związek z architekturami aplikacji ?
Offtopic to już napeno nie na Pro.

@hwao - pudło tongue.gif

W przypadku offtopica zamknę.

php Pro ==> php
marast78
dzięki za pomoc i sorki za złe poruszanie się po forum ale nie mam 1000 postów więc chyba mogę sie gubić a rolą opiekunów jest wskazać właściwą drogę a nie czepiać snitch.gif rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.