Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ini_set, i inne error_reportingi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Leezard
witam

mam taki sobie o to problem? jest aplikacja majaca w sobie prosty m.in. upload plikow. do tej pory wszedize dzialal jednak na jednym z serwerow nie dziala ten upload. zadne bledy nie sa wyswietlane. probowalem ustawiac error_reporting na E_ALL, uzyc funkcji ini_set dla dyrektywy display_errors, ale nadal nic nie wyswietla. nie bardzo wiem co z tym zrobic, jak dojsc do tego co jest nie tak, moze cos jest w konfiguracji ustawione tak ze upload nie dziala...

macie jakies propozycje? z gory dzieki za pomoc.
aleksander
$_FILES[plik']['error']

http://pl2.php.net/manual/pl/features.file-upload.errors.php
Leezard
no wiec doszedlem do tego ze wywala mi:

Notice: Undefined index: src_file in upload.php on line 14

a w tej linii dokladnie jest
  1. <?php
  2.  
  3. echo $_FILES['userfile']['error'];
  4.  
  5. ?>

wyglada na to ze nie pliki nie sa przesylane, bo nazwy pol napewno sie zgadzaja, poza tym enctype="multipart/form-data" tez jest...

czy to jednak wina konfiguracji?
qbuz
Chodzi pewnie o to userfile.

Czy pole z plikiem w formularzu ma u ciebie nazwe "userfile"?

Mozliwe nawet, ze to wlasnie to jest przyczyna tego bledu, do ktorego chcesz dojsc.
To 'userfile' to tylko przykladowa nazwa pola, czyli jesli masz w formualrzu np.
<input type="file" name="plik" />

to tablica bedzie miala klucz $_FILES['plik']

Czyli
$_FILES['plik']['tmp_name']
$_FILES['plik']['name']
$_FILES['plik']['error'] itd.
Leezard
nie, to nie w tym problem, pole formularza ma dokladnie taka sama nazwe do jakiej odwoluje sie w php, pomylilem nazwy przy pisaniu postu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.