Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: instalacja IMAP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pf
Witam,
mam następujący problem:
kilka dni temu zmieniłem serwer i na nowym nie działają funkcje imap:

Fatal error: Call to undefined function: imap_open() in ..............

Na poprzednim serwerze też miałem podobny problem, lecz po zgloszeniu do supportu włączyli mi te funkcje. Na nowym serwerze admini nie są w stanie poradzić sobie z tym problemem. Mówią, że moduł imap jest zainstalowany i nie wiedzą, dlaczego funkcje nie działają.

Czy wie ktoś może, jak można je uruchomić - co mogę podpowiedzieć obsłudze serwisu? Wydaje mi się, że oni sami powinni umieć rozwiązać taki problem, ale skoro nie potrafią, a mi te funkcje są potrzebne, to może jakoś im można pomóc... :/
Sh4dow
sprawdz w phpinfo czy napewno jest taki modul tam, prawdopodobnie go nie znajdziesz. w php info spradz czy przy kompilacji uzyli --with-imap jesli nie to raczej nie ma prawa dzialac. I dupy z nich a nie administratorzy. Jesli natomiast jest, to apache powinno miec problemy z ruszeniem przez komunikaty o bledzie w modulach. Niech sprawdza logi jak uruchamiaja apache. Rkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.