Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komponenty Dynamiczne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ccn
Na www.wp.pl jak wykupi się pakiet z php to w tym php są Komponenty Dynamiczne, czyli skrypty php mają jakieś dodatkowe funkcje (pamiętam, że jest coś jak chat_wp_znajdz_usera(nick, ble, ble, ble...); )

Też bym takie chciał mieć, mam php 4.3.11 jako moduł w apache 1.3.*.
Czy trzeba je dopisać do źrodeł php i zrekompilować ? (akurat w tym przypadku to nawet niewiem gdzie są źrodła pod Windows i czym je skompilować [Dev-C++ chyba się nie nada])
TomASS
Zainstaluj sobie Appserv lub FoxServ, powinno wszystko pinknie działać.
Ccn
Nie czaje... a co to mi pomoże ?
TomASS
Cytat
Też bym takie chciał mieć, mam php 4.3.11 jako moduł w apache 1.3.*.
Czy trzeba je dopisać do źrodeł php i zrekompilować ? (akurat w tym przypadku to nawet niewiem gdzie są źrodła pod Windows i czym je skompilować

W tym może pomóc
orson
witam ...

wydaje mi się że to są zwykłe funkcje które oni udostępniają ... korzystają one pewnie z jakiejś bazy danych lub jakiegoś api żeby pobierać odpowiednie dane ... czyli żeby takie mieć trzeba je sobie napisać ...

pozdrawiam
Ccn
Można napisać pliki php i dołączyć je jakoś do php...
Można dodać include_path (czy jak to tam sie nazywa) i jakiś katalog na te funkcje, i gościu sobie pisze np. include('funkcje_dodatkowe.php'); i ma dostep do tych funkcji... ale musi być jakiś inny sposób

A właśnie, jak skompilować źródła php dla Windows pod DEV-C++ questionmark.gif (jest oparty na linuksowym g++)
dr_bonzo
Z tego co widzialem na ich stronie to sa to ich przerobki php, raczej (99.9%) nieudostepniane innym.

PS.
Cytat
Na serwerze zainstalowany jest php w wersji 4.2.3,
biggrin.gif
Ccn
No, też mi sie tak od początku wydawało... php 4.2.3 - HAHAHAHAHA exclamation.gif! biggrin.gif

A ma ktoś źródła php pod Windows ? Bo te co widziałem na php.net są raczej pod Linux, a może można je skompilować pod Windows ?
A jeśli tak, to czy dało by się to zrobić na DEV-C++ robiąc projekt i dołączając do niego wszystkie pliki źródłowe questionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.