Cześć
Jestem początkującym php'owcem wieć proszę mi wytłumaczyć co to znaczy np. Utwórz katalog users, ustaw CHMOD 777.
Jabol
25.06.2003, 09:24:10
tutaj by się przydała wiedza Uniksowa. Po prostu zmień (jeżeli jesteś pod uniksem) parawa dostępu na 777 (odczyt 4 + zapis 2 + uruchomienie 1 dla wszystkich, czyli właścicela, grupy i others). To robisz w bashu funckją chmod a w php też taką funkcją. Zapraszam do manuala po więcej informacji
Vdeth
25.06.2003, 09:24:39
Takie coś sie tylko robi na systemach typu Linux. Jest to proces w któyrym zmieniasz prawa dostępu do pliku. Np. -> Tylko do odczytu, albo do zapisania.
Update -> AA, wyprzedził mnie o kilka sec
a jak nie mam linuxa i używam darmowego konta na friko.pl i piwko.pl.
i co teraz?
popdpowiem ze nie znam sie na php , wżycam tylko gotowce:D
BzikOS
1.07.2003, 12:51:41
Nie wiem jak się na ten serwer uploaduje pliki, ale jeśli możesz połączyć się klientem FTP, to możesz np. Total Commanderem (Windows Commanderem) połączyć się ze swoim kontem i po podświetleniu katalogu/pliku na który chcesz nadać prawa klikasz w menu Plik -> Zmień atrybuty, a tam już wszystko się wyjaśni.
dafit
1.07.2003, 13:00:31
z lini polecen w WINCMD (windows commander (teraz chyba jest Total Commander)) wpisujesz CHMOD 777 "nazawa_pliku_lub_katalogu"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.