Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Boot manager
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bpawlik
No właśnie
czy macie doświadczenie w takiej konfiguracji
1 dysk - win XP Pro
2 dysk - linux, win XP pro
czy jest możliwa obsługa takiej konfiguracji przez boot manager, jeśli tak to jaki?

czy ktoś takie cos praktykował?
toczek
jak najbardziej smile.gif.
polecam linux'owe lilo.
Seth
Tak jak pisl toczek - lilo.
Aby nie miec zadnych problemow z pozniejsza konfiguracja lilo, zainstaluj najpierw windowsy, a na koniec Linuxa.
sztosz
A ja polecam zamiast lilo gruba. Grub o wiele bardziej mi przypadł do gust, nie wiem jak z lilo, ale z grub wystartujesz kazdy system operacyjny nawet nie mając go w konfigu.
Puciek
Grub jest juz przestarzaly, w lilo tez to zrobisz ^^
Levabul
Nie, nie to lilo jest przestarzaly a grub wymiata tongue.gif Niejestem pewny ale wydaje mi się że grub sam powinien odnaleźć systemy znajdujące się na dyskach
sztosz
@Puciek: Co masz na myśli pisząc że grub jest przestażały? Przecież to, jeżeli chodzi o wejście do użytku, nowszyszy Bootloader, do tego gruba nigdy nie musialem "przeładowywać" po zmianie pliku konfiguracyjnego, a z lilo to zawsze trzeba było się "chroot"nąć aby wklepać to głupie "lilo".
Puciek
I o to znowu zrobi sie off topic ktore lepsze tongue.gif
sztosz
@Puciek: Nadal n ie napisałeś co miałeś na myśli pisząc przestarzały snitch.gif a ja tylko podalem zalety gruba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.