Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Layout w Photoshopie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
miik
Witam. Szukałem, ale nie mogłem znaleśc na forum jakiś toturiali jak zrobić laya z podziałem na części w photoshpie i czy da sie coś takiego zrobić? Wiem, że można tak zrobić w fireworksie, ale czy w photoshpie też. Chodzi mi o to, że zrobie grafike strony podziele to na części i automatycznie zrobi mi się kod html z podziałem. Mam jeszcze pytanie czy jest to dobr sposób na robienie strony pod php.
mike
Czy ty wiesz dokładnie o co pytasz bo jeśli wiesz to dlaczego nam piszesz tak niejasno :?:
1. To jest forum dotyczące programowania. Tutoraiali do Fotosklepu tu nie znalazłeś bo ich tu nie ma. Poszukaj sobie na forach dla grafików lub na stronach typu good-tutorials.com.
(2. Nie wiem czy wiesz, ale Firefox to przeglądarka internetowa a nie program graficzny i nie da się w niej zrobić layotu strony.)
3. Kod HTML'a może Ci wygenerować w yej chwili większość programów graficznych, ale co to ma wspólnego z tym forum.
4. Sposób tworzenia grafiki nie ma żadnego związku z php. php to język działający po strobnie serwera i guzik go obchodzi jakiś HTML a co dopiero grafika.

Zwracam honor za pkt. 2 Mój błąd i przepraszam.

Jeżeli autor faktycznie ma coś do powiedzena co jest związane z praca po stronie przeglądarki, prosze dodać. Bo temat wyląduje na Hydeparku albo w koszu.
miik
hmmm...w sumie to masz racje, ale chciałem się zapytać też czy to dobry przepis na layout, czy może sa jakieś szybsze i lepsze sposoby?
f4ngorn
W photoshopie robisz sobie laya. Potem wybierasz narzedzie "Slice tool" i robisz nim "kwadraty". Kazdy kwadrat to jeden plik graficzny. Jak juz skonczysz klikasz file --> Save for web, ustalasz parametry i zapisujesz jako HTML & images i wyskakuje ci plik html z pocietym layputem biggrin.gif
Sabistik
polecam:
http://pixel2life.com
http://good-tutorials.com
TomASS
A ja mogę polecić:
..::click::..
tutaj masz czarno na białym smile.gif
mike
No właśnie tego się obawiałem.
Temat nadaje sie na Hydepark, tam więc go przenoszę.
cox
ja bym polecal zarejestrowac sie na www.pixarcell.com i pogrzebac tam jest tutorial na temat laya w photoshopie winksmiley.jpg
f4ngorn
www.swiatobrazu.pl tam tez jest smile.gif przypomnialo mi sie... jest artykul z jakiejs gazety w pdf
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.