Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Absolute div widziany tylko w obrębie innego div'a
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
son
Witam
Mój problem przedstawia się następująco:
Posiadam dwie warstwy (div), obie posiadają atrybut position:absolute. Obie pojawiają się z znikają w zależności od sytuacji. Problem w tym, że druga warstwa ma pojawiać się tylko i wyłącznie w pierwszej. Kiedy znajdzie się poza nią ma byc nie widoczna. Idealnie by było też gdyby przewijała się też równo z pierwszą warstwą. Nie mam pojęcia jak to zrobić blink.gif może mnie ktoś oświeci? biggrin.gif
shpyo
Weź lepiej daj jakiś kod lub link, bo obawiam się , że nikt nie wie "oso chosii"
son
Moja strona testowa: http://www.e-kartki.org/?go=page11
Na samym dole formularza jest sekcja "Dodatkowe opcje" przy stylu wybieramy przycisk "Wybierz...". Teraz powinno pojawić się okienko. Po przewinięciu je na sam dół jest ramka "Własny styl:" Aby wybrać własny kolor trzeba kliknąć przycisk obok. W tym momencie w mojej przeglądarce otwiera się paleta kolorów, z tym że jest ona na samym dole. Chciałbym, żeby była ona na wysokości tego pola. Warto zauważyć, że paleta wyświetla się w dobrym miejscu tylko bez poprawki na przesunięcie ramki. To jest wałśnie problem który opiałem wyżej. Bardzo trudny od opisania jeszcze trudniejszy do rozwiązania. Mimo wszystko mam nadzieję, że da się to jakość zrobić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.