Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload plików - coś jest nie tak...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adalgrim
Witam,

Szczerze powiedziawszy nie wiem co jest grane. Otóż move_uploaded_file nie działa tak jak należy. Raz wrzuca, raz nie.. zarówno na localu jak i serwerze.

Sprawdzałem już takie ustawienia jak memory_limit, maksymalną wartość wgrywanego pliku, safe mode i wszystko według mnie jest jak należy a plików i tak nie wgrywa. Napisałem już nawet od samego początku wrzucania i dalej nic.. Tak jakby nie przesyłał sobie pliku.

Stąd zatem moje pytanie. Czy istnieje jakiś pewny sposób wgrywania plików .avi, .wmv, .mpg itd powyżej 20mb? Mógłby ktoś wrzucić najprostszy skrypt tego pokroju? Ja sobie go dalej rozbuduję..

Z góry bardzo dziękuję.

-- EDIT

To jest mniej więcej treść mojego skryptu i nie działa jak należ.. tzn pliki poniżej 10 mb wrzuca, ale większych nie chce...

Co może być nie tak?
  1. <?php ini_set("file_uploads ","on"); 
  2. ini_set("post_max_size","100M"); 
  3. ini_set("max_execution_time","0"); 
  4. ini_set("max_upload_size","100M"); 
  5. ini_set("memory_limit","100M"); 
  6. ini_set("max_input_time","86400");  
  7.  
  8. if($gonext=="save"){ 
  9.  
  10. $error = $_FILES['ffile']['error']; 
  11. if ($error > 0){ 
  12. switch ($error) { 
  13. case 1: echo 'Przekroczony limit serwera<br/>'; break; 
  14. case 2: echo 'Za duży<br/>'; break; 
  15. case 3: echo 'Plik wysłany częściowo<br/>'; break; 
  16. case 4: echo 'Nic nie wysłano<br/>'; break; 
  17. } 
  18. } 
  19.  
  20. if(is_uploaded_file($_FILES['ffile']['tmp_name'])){ 
  21. $tempk = explode('.', $_FILES['ffile']['name']); 
  22. $ile = count($tempk); 
  23. $tplik =$sql[id].'.'.$tempk[$ile-1]; 
  24. $fileb=$module[data_file_temp].$tplik; 
  25. if(move_uploaded_file($_FILES['ffile']['tmp_name'], $fileb)){  
  26.  
  27. $what = 'Plik zostal pomyslnie uploadowany!<br />'; 
  28. }else{ 
  29. $what = 'Upload pliku nie powiódl sie!<br />'; 
  30. } 
  31. }else{ 
  32. $what = 'Wystapil blad podczas wysylania pliku na serwer!<br />'; 
  33. } 
  34.  
  35.  
  36. } 
  37.  
  38. echo WEB1.'Zdjęcia'.WEB2; 
  39.  
  40. echo $what; 
  41.  
  42. echo '<br/><br/><center><form enctype="multipart/form-data" action="?'.$x[address].'&step=files&fid='.$fid.'" method="POST"> 
  43.  
  44.  
  45. <table cellpadding="2" cellspacing="0" border="0">'; 
  46. echo '<tr><td valign="top" class="txtss">Wgraj plik:</td><td valign="top">'; 
  47.  
  48. echo '<input type="file" class="input1" name="ffile" /><input type="hidden" name="gonext" value="save"><br/><br/>'; 
  49.  
  50. echo '</td></tr></table><input type="button" class="submit2" onclick="parent.location.href='?'.$x[0].','.$x[1].','.$x[2].'&step=center&fid='.$fid.''" value=" &laquo; Wróc do zarządzania pracą "> <input type="submit" class="submit2" value=" Wgraj plik &raquo; "></form></center>'; 
  51.  
  52. echo WEB3; ?>
s_w_ir
Skoro mówisz że przekombinowałeś już różne ustawienia w php.ini to powiedz jak masz teraz to wszystko ustawione(te ustawienia od plików).
adalgrim
Dzięki za zainteresowanie, ale już znalazłem.

W kodzie ini_set nie zmianiał wartości post_max_size, przez co skrypt się wysypywał. Zmieniłem to ręcznie i wszystko działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.