Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oficjalny zlot php.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bela
Hwao, to tylko 7h w jedną strone intercity winksmiley.jpg
A na wiosne przydałby się zlot w warszawie, ewentualnie w poznaniu. Nie tyle co zlot a konferencja. Zresztą poruszaliśmy ten temat tongue.gif
aleksander
na wiosne? nie lepiej w wakacje? albo w jakis dlugi weekend chociaz. mnie starzy nie puszcza w srodku roku szkolnego:(
Strzałek
trzeba wszystko odpowiednio wcześniej ustalić, aby każdemu pasowało cool.gif
nospor
Cytat
... każdemu...
laugh.gif
Nie ma szans
NuLL
Co myslicie o Poznaniu albo W-wie miedzy Sw. Bozego Narodzenia a Sylwestrem ?
nospor
napewno W-wa bylaby lepsza, ale termin .... ciut rodzinny termin to jest, oczywiscie glwonie dla staryszych uzytkownikow takich jak ja smile.gif
aleksander
nie sądzicie ze wakacje lepsze?? mamy wtedy duzo czasu mozna by przygotowac wykłady (chciałbym jakis poprowadzic a nie bede w stanie go przygotowac w srodku roku szkolnego). Ustalimy jeszcze w sobote.

PS: robi sie OT, jak tak dalej pojdzie to wyodrębnie temat.
Strzałek
Cytat(NuLL @ 2005-11-09 15:03:32)
Co myslicie o Poznaniu albo W-wie miedzy Sw. Bozego Narodzenia a Sylwestrem ?

Wydaje mi się że lepiej było by przed Świętami.

Cytat
PS: robi sie OT, jak tak dalej pojdzie to wyodrębnie temat.

to może już to zrób, żeby dojść do kompromisu potrzeba będzie trochę czasu smile.gif (oczywiście jeżeli chodzi o ten "duży" zlot)
DreeD
Myślę, że Poznań w tym okresie, który NuLL zaproponował to najlepsze rozwiązanie. Z tego co wiem w Poznaniu był już jakiś zlot organizowany i jest to miejsce sprawdzone (domysły, nie byłem). Przed świętami to nie najlepszy pomysł ze względu na to, że nie było by zbyt wiele czasu na przygotowanie materiałów. Święta dla wszystkich są wolne od szkoły/pracy, więc jest to idealny czas na przygotowania.

Chętnie bym do Poznania przyjechał.

--EDIT--
[OT]
Jeżeli miałby być organizowany taki zlot, to moim zdaniem tylko z pełnym poparciem zarządu. Taki zlot dobrze by zrobił całej społeczności php.pl. Z jednej strony wszelkie sprawy organizacyjne, łatwiej jest omówić na żywo niż poprzez internet, z drugiej, dobrze by było poznać ludzi, z którymi wymienia się poglądy na forum/ircu, osobiście. smile.gif
[/OT]
bela
Za wcześnie. Ledwo co Kraków był ;]
mike
Jak dla mnie to gdzieś bliżej Lublina (a może w Lublinie tongue.gif). Warszawa jest OK, albo Kraków byłoby idealnie.
I wakacje nie całkiem, no ostatecznie początek lub koniec. Najlepiej jakię weekend.
Bo chętnie bym dołączył smile.gif
DreeD
Cytat(mike_mech @ 2005-11-09 20:55:47)
Warszawa jest OK, albo Kraków byłoby idealnie.

Z doświadczenia wiem (smile.gif), że organizowanie zlotu całkiem na południu czy północy jest bezsensowne. Większośc ludzi nie przyjedzie ze względu na to, że "mają za daleko".. Warszawa/Poznań to IMHO najlepsze rozwiązanie.
Strzałek
jeżeli odbędzie warszawie będę na 100% aarambo.gif
Hacker
Jeżeli odbędzie się w Lublinie będę na 50%(albo będę albo nie) biggrin.gif. Ale najlepiej jakby był w Lublinie smile.gif
hwao
haha, ja proponuje Olkusz ;-D

Powaznie to proponuje centrum Polski, ale swieta to troche termin w ktorym - przynajmniej ja - mino ze to swieta jest najwiecej pracy.
mike
Nie, nie święta odpadają.

niby każdy ma wtedy czas, ale też każdy dzięki temu czasowi wychodzi na prostą z projektami, za dużo pracy w święta jest tongue.gif
NuLL
Wiecie - ja tak wytoczyłem święta ot tak bo jest wolne.

Mnie w wakacje zapewnie nie będzie na zlocie sad.gif
aleksander
ale zlot zrobi sie zapewne pod sam koniec wakacji zeby nie bylo:)

PS: wydzieliłem z http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37119
seaquest
A co do konferencji to zawsze można na http://www.phpcon.pl/ jechać do Poznania.

EDIT. Heh, właśnie zobaczyłem, że już nie ma miejsc smile.gif
bela
Sea, spójrz też na rok winksmiley.jpg
NuLL
Bela : biggrin.gif

Aleksander - mnie nie ma najprawdopodobniej od konca czerwca do niemalze konca wrzesnia.
Strzałek
no więc co z tym zlotem :roll2:
shpyo
a co z feriami zimowymi?
dr_bonzo
Szkoly (wojewodztwa) maja ferie w roznych terminach, studenci tez biggrin.gif
Strzałek
hmmm coś przycichło sad.gif Są jakieś decyzje czy coś ? Może by coś ustalić snitch.gif
Bakus
To ja może powiem, że bardzo dobrym miejscem będzie Wrocław, gdzie jestem w stanie załatwić zarówno dla małych jak i dużych ilości gości, poza tym ja, Scanner i DeyV mamy blisko. tongue.gif
Na dobrą sprawę, jeżeli będziemy mieli mniej niż 20 osób, to mogę załatwić salę z komapmi i szybkim łączem (100Mbit). Nie będzie też problemów jeżeli miało by być 400 osób - mam możliwość wynajęcia tak dużej sali i zapewnienia cateringu z salą bankietową. Noclegi to też nie problem - od burs po 4 gwiazdki...
Jedyne czego potrzeba, to konkretnych danych - ile osób będzie i kiedy spotkanie będzie miało miejsce. Dopiero na podstawie takich danych będzie można powiedzieć jakie będą koszty, bo jeżeli myślicie, że spotkanie może odbyć się w pierwszej lepszej knajpie, to na moją obecność nie macie co liczyć...

Proponuję weeckend w wakacje, ale będę tylko na czymś, o czym będzie można powiedzieć, że zostało przemyślane i zorganizowane.

UpDated:
To moja prywatna opinia, ale mniewam iż reszta Zarządu się ze mną zgodzi.
ActivePlayer
zgadzam sie z Bakusiem i popieram.
bela
Bakus, Ty masz blisko, ale wejdź na pkp.pl i zobacz ile jest z Gdańska kilometrów
mike
Zgadzam się z Bakusem w większości kwestii: konkrety dot. ilości, miejsca, czasu. To jest zresztą logiczne.

Nie zgadzam się tylko co do:
Wakacje: Z kolei na moją obecnośc nie ma co liczyć jeśli chodzi o wakacje tongue.gif Wakacje są złym pomysłem bo tylko się tak wydaje że ludzie mają czas. Często nie ma ich w kraju (ja) albo maja kupe innych spraw. O niebo lepszym pomuysłem i w tej chwili IMO najlepszym jest przerwa międzysemestralna. Każdy ma czas i jest osiągalny. I studenci i uczniowie szkół średnich. A jeśli weźmiemy weekend, to przyjadą też osoby pracujące na codzień (tak, tak wiem że uczniowie i studenci też czasem pracują na codzień, np.: ja tongue.gif)
Wrocław: Ma pasować nie kilku osobom, ale jak największej jej ilości. Przecież jest mapa lokalicaji userów php.pl na której jest naniesionych 67 pukntów. Wybierzmy klika największych (choć niekoniecznie) miesjc w kraju i zróbmy sondę.
aleksander
a sadzisz ze w czasie rku zkolnego maja wolne? przeciwnie jest jeszcze wiecej roboty. A jezeli ustali sie termin wczesniej, to ludzie sobie mogą dostosowac swoje wyjazdy itp tak, zeby miec wolny weekend (bo najlepiej zrobic w wakacje w weekend. Proponowalbym tez koniec wakacji gdyz razczej pod sam koniec wszyscy juz przjadą (np 26-27 sierpnia 2006).

Co do miejsca dalej ostawiam Warszawę, gdyz wszyscy będą mieli do niej dobry dojazd (z wiekszosc miejsc jest polaczenie bezposniednie)
shpyo
Aleksander... nie próbuj mi wmówić, że podczas roku szkolnego/akademickiego uczysz się dniami i nocami smile.gif)).

Ludzie czego Wy tak jęczycie! Przerwa międzysemestralna jest bardzo dobra! Każdy kto będzie chciał przyjechać na ZLOT to ZNAJDZIE CZAS!!
Nie wciskajcie mi tu wałów, że się uczycie... tongue.gif bo wiem jak to jest smile.gif

pozdr,
bela
Cytat
Przecież jest mapa lokalicaji userów php.pl na której jest naniesionych 67 pukntów.

Co to jest 67 kropek przy ponad 10tys. użytkowników ;]
mike
Cytat(bela_666 @ 2005-11-21 09:31:53)

Hehe, tak myślałem kto powie te idiotyczne słowa (nie obraź się @bela_666) po moim poście. Choć liczyłem że nikt na to nie wpadnie.
Nie oszukujmy się, jakie są szense żeby nas choć 100-ka przyjechała :?: A Ty piszasz o tysiącach <lol> ;]
shpyo
Cytat(bela_666 @ 2005-11-21 10:31:53)
Cytat
Przecież jest mapa lokalicaji userów php.pl na której jest naniesionych 67 pukntów.

hehehe, zaraz z pierwszego zlotu wyjdzie nam DEVCON biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.