Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Startował ktoś w OI
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rogrog
Witam;)

Czy ktoś z PHPowców startował w tym roku w OI (ja pierwszy raz;) ) questionmark.gif Olimpiada kończy się jutro ale już napisałem w czasie przeszłym;)

ile rozwiązaliście zadań i na ile pktów liczycie?
ja mam krążki O(n) - chyba optymalnie, pozostałe 4 poprawnie ale trochę niestety za wolno (czasu mi zabrakło)
dasko
Ja się nie przyłożyłem - w pierwszy tydzień zrobiłem 2, potem obijałem się przez prawie 3 tygodnie, i w ostatni weekend zrobiłem(częściowo) jeszcze 2:
  • KRA - O(n),
  • OKR - O(n),
  • TET - O(n^2) - ale nie brutal, dla losowych testów zwykle 0.1-3s(mój algorytm nie jest zależny od ilości danych, ale od ich różnorodności tongue.gif), dla "specjalnych" może mielić nawet 30s smile.gif Trzeba tylko dobrać odpowiedni test :]
  • PRO - O(n) - nie wiem czy do końca dobrze, sprawdziłem tylko na standardowych testach :|(robiłem wczoraj o 22),
  • ZAB - nie chciało mi się, chociaż zadanie na pierwszy rzut oka nie wydaje się strasznie trudne...
Może z 200 pktów będę miał... smile.gif Za rok sie przyłożę, dopiero jestem 3. klasa gimnazjum smile.gif

No nic, czekamy na wstępne, a potem oficjalne wyniki...
dr_bonzo
Cytat
TET - O(n^2) - ale nie brutal, dla losowych testów zwykle 0.1-3s(mój algorytm nie jest zależny od ilości danych, ale od ich różnorodności tongue.gif), dla "specjalnych" może mielić nawet 30s smile.gif Trzeba tylko dobrać odpowiedni test :]

Skoro jest zalezny takze od danych a nie tylko od ich ilosci to jest pseudowielomianowy, czyli nie O(n^2).
dasko
Możliwe, znam tylko najbardziej uogólnione zasady określania złożoności.
shpyo
Dajcie jakieś przykładowe pytania!!
bela
www.oi.edu.pl
rogrog
no i jak tam wyniki? i jaki próg szacujecie??

ja mam 317pkt. i liczę że próg będzie ~250 winksmiley.jpg
dasko
Eh... teraz żałuje, że sie nie wziąłem do roboty. Mam tylko 211 pktów, nawet w KRA straciłem(byłem tak pewien rozwiązania, że rozwiązawsze w 2 dniu zawodów wysłałem i zostawiłem). Poza tym w PRO były błędy natury technicznej(byc moze limit pamieci) na niektórych testach - w domu na tych samych działało dobrze, a do TET głupio pogrupowano testy - w każdej grupie miałem 4/5 testów w niecałe 1s, a 1 test mulił okropnie - i 0 pktów. OKR - 100pktów, ZAB - nie zrobiłem, teraz baaardzo żałuję sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.