Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System newsów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
DVK
Witam! Ostatnio zacząłem tworzyć stronę. Chciałbym dodać do niej system newsów. Proszę, powiedzcie mi:
1. Jeżeli robię stronę w HTML-u, czy mogę dodać system newsów który jest napisany w php?
2. Jaki system newsów polecilibyście(najlepiej podajcie link do niego winksmiley.jpg)
3. Jak zainstalować taki system newsów?

Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrowienia!
legorek
1. Jesli serwer obsługuje php, to możesz. Jeśli nie to są strony które oferują systemy newsów w JS, ale za to umieszczają tam swoje reklamy. Takim systemem zarządzasz panelem na stronie oferującej go.
2. W tej chwili nic mi nie przychodzi na myśl.
3. Zazwyczaj jest dołączona instrukcja.
Pigula
Cytat(DVK @ 2005-11-22 19:47:46)
2. Jaki system newsów polecilibyście(najlepiej podajcie link do niego winksmiley.jpg)

wlasny!
kowal1122
tak, własne są najlepsze tylko trza się troche pomęczyć kiedy się je robi a pózniej to już jazda...

----edit----
Bykom STOPexclamation.gif!
~mike_mech
fiszol
Każdy z was przebrnął trochę zanim był w stanie napisać własny system newsów, jeśli ktoś w php jest początkujący nie jest w stanie tego zrobić.
Dlaczego? proste: echo "czesc jestem twoim pierwszym skryptem php"; (niedanow trafiłem na taki przykład w książce pt. "Zaawansowanie programowanie w php5" (79 zł w "empiku")

@DVK
1. wystarczy serwer z obsługą php, nie zwracaj uwagi na newsy w js, bo to zwykłe g**na (sry)
2. Cutenews (poszukaj na google)
3. Wystarczy dać <? include 'show_news.php' ?> w indexie strony....
DVK
Zrobiłem tak jak napisałeś, jedyny mój problem to czy serwer www.ovh.org ma php.
Na stronie OVH:
Cytat
    usługa darmowa!!!
  60MB przestrzeni WWW
  brak limitu transferu!!!
  5MB maksymalnej wielkości pliku (FTP)
  4MB baza danych MySQL
  skrypty PHP4/PHP5
  poddomena w domenie ovh.org
  brak reklam pop-up

I niestety nie działa sadsmiley02.gif . Jak możesz to napisz więcej. Ewentualnie mogę Ci podać login i hasło, a Ty byś mi "to" zrobił tongue.gif Dzięki!
dragonate
Hmm...
Spróbuj zmienić nazwe pliku na *.php, następnie wklej tam co masz do wklejenia z php.... laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.