Witam! Ostatnio zacząłem tworzyć stronę. Chciałbym dodać do niej system newsów. Proszę, powiedzcie mi: 1. Jeżeli robię stronę w HTML-u, czy mogę dodać system newsów który jest napisany w php? 2. Jaki system newsów polecilibyście(najlepiej podajcie link do niego ) 3. Jak zainstalować taki system newsów?
Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrowienia!
legorek
22.11.2005, 22:13:49
1. Jesli serwer obsługuje php, to możesz. Jeśli nie to są strony które oferują systemy newsów w JS, ale za to umieszczają tam swoje reklamy. Takim systemem zarządzasz panelem na stronie oferującej go. 2. W tej chwili nic mi nie przychodzi na myśl. 3. Zazwyczaj jest dołączona instrukcja.
Pigula
24.11.2005, 08:56:19
Cytat(DVK @ 2005-11-22 19:47:46)
2. Jaki system newsów polecilibyście(najlepiej podajcie link do niego )
wlasny!
kowal1122
24.11.2005, 09:47:33
tak, własne są najlepsze tylko trza się troche pomęczyć kiedy się je robi a pózniej to już jazda...
----edit---- Bykom STOP! ~mike_mech
fiszol
26.11.2005, 01:01:05
Każdy z was przebrnął trochę zanim był w stanie napisać własny system newsów, jeśli ktoś w php jest początkujący nie jest w stanie tego zrobić. Dlaczego? proste: echo "czesc jestem twoim pierwszym skryptem php"; (niedanow trafiłem na taki przykład w książce pt. "Zaawansowanie programowanie w php5" (79 zł w "empiku")
@DVK 1. wystarczy serwer z obsługą php, nie zwracaj uwagi na newsy w js, bo to zwykłe g**na (sry) 2. Cutenews (poszukaj na google) 3. Wystarczy dać <? include 'show_news.php' ?> w indexie strony....
DVK
11.12.2005, 23:13:50
Zrobiłem tak jak napisałeś, jedyny mój problem to czy serwer www.ovh.org ma php. Na stronie OVH:
Cytat
usługa darmowa!!! 60MB przestrzeni WWW brak limitu transferu!!! 5MB maksymalnej wielkości pliku (FTP) 4MB baza danych MySQL skrypty PHP4/PHP5 poddomena w domenie ovh.org brak reklam pop-up
I niestety nie działa . Jak możesz to napisz więcej. Ewentualnie mogę Ci podać login i hasło, a Ty byś mi "to" zrobił Dzięki!
dragonate
20.12.2005, 14:43:07
Hmm... Spróbuj zmienić nazwe pliku na *.php, następnie wklej tam co masz do wklejenia z php....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.