Witam,
mam taki problem. Pisze forum w php z wykorzystaniem mysql'a i utknalem w miejscu autoryzacji. Otoz, udalo mi sie wkoncu zrobic skrypty do logowania i rejestracji uzytkownikow i teraz mam problem jak zrobic, zeby po kliknieciu w przycisk "zaloguj" zamiast formularza do logowania pojawilo sie np. "witaj xxx". Mam dwa pliki do autoryzacji i jeden to zwykly formularz, a drugi skrypt (loguj.php) do sprawdzania danych w bazie. Wszystko jest ok, wyskakuje powitanie i ew. bledy, ale na nowej stronie, czyli nastepuje przekierowanie do skryptu obslugujacego logowanie.
Strona glowna to trzy includowane pliki naglowek.tpl, tekst.tpl (gdzie jest includowany formularz form_log.php) i stopka.tpl.
Powiem szczerze, ze juz powoli sie poddaje, bo nie moge wymyslec jak zrobic, zeby nie pisac kolejnych stron dla zalogowanych i niezalogowanych.
Pomysl jest taki, ze zalogowany moze pisac i odpowiadac na posty, a niezalogowany tylko czytac. Narazie wymyslilem zeby zrobic inna strone dla zalogowanych (z linkami do pisania nowego posta i do odpowiadania), ale moze da sie to zrobic inaczej (linki caly czas sa widoczne, ale po kliknieciu przez niezalogowanego wyskakuje komunikat "Jezeli chcesz napisac nowy temat...... itd")?
Formularz i skrypt znajdziecie tu.
Pozdrawiam,
Bibop