<? { // Skrypt sprawdzajacy prawdziwosc danych podczas logowania $user = $HTTP_POST_VARS['user']; $pass = $HTTP_POST_VARS['pass']; $zapytanie = 'select * from admins ' ."where user='$user' " ." and pass='$pass'"; { // Jezeli dane sa prawdziwe nastepuje zarejestrowanie identyfikatora usera $HTTP_SESSION_VARS['prawid_uzyt'] = $user; $zapytanie = "SELECT * FROM `admins` where user = $user"; { $uprawnienia = $row[level]; $HTTP_SESSION_VARS['uprawnienia'] = $uprawnienia; echo "Poziom uprawnien: $uprawnienia"; // wstawilem to zeby sprawdzic czy informacja o uprawnieniach jest wogole pobieran
a z bazy... wyszlo na to ze nie... ale nadal nie widze swojego bledu.. } } } ?>
To jest fragment kodu dzieki ktoremu sprawdzam dane wyslane przez formularz i dokonuje rejestracji sesji a potem jesli sesja zostanie zarejestrowana to chce pobrac z bazy informacje o poziomie uprawnien usera i wrzucic ja do nowej sesji(chyba dobrze powiedzialem o co mi chodzi...) ale wywala mi blad:
Kod
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/soonhost/public_html/balon_portfolio/tmp/2/admin/index.php on line 25
ale reszta strony sie laduje... wiem ze jest to wina tego sprawdzania poziomu uprawnien ale nie potrafie zrozumiec co zle tam zrobilem,..... czy ktos moze mi pomoc w znalezieniu bledu?? pozdrawiam.... Balon.