Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Krasnal?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
v1t4n
Problem polega na tym ze po zainstalowaniu krasnala 2.7 odpala sie eleganco apache pokazuje zielone swiatelko a krasnal pokazuje jako "zatrzymany" ;/. Odinstalowalem, zaisntalowalem, sciagnalem patcha dalej ni pierona. sciagac nie bede sciagac jeszcze raz bo trzymam instalke juz dluzszy czas na dysku i duuuuuuuuuzo razy instalowalem i wszystko bylo ok.
NuLL
http://www.wampserver.com - działa bez żadnych problemow w przeciwientstwie do Krasnala
mablo
A najlepiej to samemu apache + php + mysql przecież instalacja to jest 15 minut.
Dosłownie dopisanie 4 linijek kodu do konfigracji apache i wszystko działa.
NuLL
Taa - szczegolnie dla laika - bo z mysla o takich sa przygotowane Wamp czy Krasnal. Dopisanie php to moment - skonfigurowanie tego juz wiecej czasu zajmuje pozatym Wamp czy Krasnal maja fajne menu w tray ktore pozwala na wygodne sterowanie calym pakietem. Jak dla mnie zabawa w konfigurowanie Apache i reszty pod Windows'em to strata czasu.
mablo
Cytat(v1t4n)
Odinstalowalem, zaisntalowalem, sciagnalem patcha dalej ni pierona

Wtym samym czasie zainstalowałbyś już wszyskto ręcznie.

Cytat(NuLL)
Taa - szczegolnie dla laika - bo z mysla o takich sa przygotowane Wamp czy Krasnal.

Są jeszcze opisy instalacji nawet na php.pl, na wiki nie ma, jest tylko WAMP.

Cytat(NuLL)
Jak dla mnie zabawa w konfigurowanie Apache i reszty pod Windows'em to strata czasu.

I tak przyjdzie czas że bedziesz musiał coś skonfigurować sam, ręcznie.

@v1t4n: i tak bede dalej polecał Ci apache + php + mysql.
NuLL
Cytat
I tak przyjdzie czas że bedziesz musiał coś skonfigurować sam, ręcznie.
W maju mija 5 lat od kiedy bawie sie php i od poczatku korzystam z gotowych pakietow.
v1t4n
Taa fajnie zainstalowalem cos pogrzebalem ale jak w sumie korzystac z teg nie rozgryzlem sad.gif moze jakis help albo tutorial do wampa? albo przynajmniej gdzie umiescic pliki strony i jaki adres mam wpisac w przegladarce?
tiraeth
Webserv - http://webserv.pl

Może niezbyt nowa wersja ale można aktualizować, np. phpmyadmin, php...
ikioloak
A ja ostatnio z Krasnala przesiadlem sie na XAMPP'a i jest o tyle fajny ze od razu ma zainstlowanego PEARA.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.