"A co myślicie o takim rozwiązaniu: najpierw zrobie tak jak umiem, później ucze sie klas i na koniec wersja 2 na kalsach? Chyba tak będzie najlepiej."
Ja od 2 lat staram się pisać OOP i nie zawsze wyjdzie dobrze (przykład: mój framework ma już 3 wersje a pisze go rok) a ty mi mówisz, że drugą wersje napiszesz na klasach i będzie dobrze

Jak już powiedziałem... OOP to zupełnie inna filozofia pisania od tej strukturalnej. Nie wystarczy wszystkie zamknąć w class { } aby pisać OOP. To na prawde wymaga przestawienia swojego myslenia na inne tory. Wchodza tutaj tez wzorce, zasady odpowiedzialnosci itp. Dowiesz się tego z książęk.
Najlepiej jest znaleść sobie projekt o wygurowanych założeniach, ale nie taki który potem chcesz sprzedać albo coś - bo zapewniam cię, że nigdy go nie skończysz

I zrobić z niego pole bitewne (via mój framework) tak więc piszesz cały czas cos do niego, poprawiasz, piszesz, poprawiasz - nie działa - więc piszesz, poprawiasz - jest nie ładne - więc piszesz poprawiasz... i tak mijają ci kolejne lata a doświadczenia przybywa :]