acztery
4.01.2006, 20:19:31
witam,
Mam taki k³opot. komputer mi sie resetuje nie wiem czemu,
Temperatura jest OK. ok 35 stopni czasem wiêcej jak cos porobie....
Procek P4 3.0 Ghz "630"
P³yta Biostar P4M800
i najnoszy bios avarda
moze byc przyczyna zepsuty zasilacz. bo ja juz nie wiem komputer ma 5 dni pochodzi ok godziny albo 2 i reset. Mial ktos cos podobnego?
Levabul
4.01.2006, 20:25:10
Jak dla mnie niestabilny zasilacz. Jakiej jest on marki, i jakie ma oznacznia.
trucksweb
4.01.2006, 20:29:27
ja to mialem na starym sprzecie. Wtedy technicy poradzili tes pamieci. Trwalo to ze 20 godzin zanim sprawdzil pamieci i okazalo sie ze jedna z nich jest jakos uszkodzona.
Choc prosciej wedlug mnie bylo by uruchomienie sprzetu bez jednej pamieci.
Drugie co moze to powodowac to zasilacz
Podlacz jakis stary i zobacz co sie dzieje

Albo w rejestrze ktos ustwil czas po ktorym komputer ma sie wylaczyc !
Jak masz komputer 5 dni to jest on na gwarancji :roll2:
acztery
4.01.2006, 20:32:26
firma: Mode com
model: feel 300 atx
parametry: 5v i 180 W i takie tam pierdo³y
Gwarancja ... naprawa tra do 21 dni a ja nie mam tyle czasu - praca
nowego zasilacza nie mam
mam 1 kosc ramu 512
jakim program zrobic test pamieci jezeli u ciebie trwalo to 20 godzin to moj test nigdy sie nie skonczy by komp se zresetuje
trucksweb
4.01.2006, 20:34:30
Cytat
180
to moj p 133 mial wiecej W:P
czym predzen zmien zasilacz na ok. 300 W
ja uzywalem do pamieci:
memtest86+ 1.65
sciagnij go z :
tego linkuchoc jak masz 1 kosc to raczej bedzie sprawna.
Wina na 70% lezy pod zasilaczem
acztery
4.01.2006, 20:37:57
sory doczytalem ze pisze 300 ale180 tez pisze tylko ze wprzypatku 5 v
taki mam
http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=14&grupa=171
trucksweb
4.01.2006, 20:40:24
nie zeby to reklama czy co, ale wejdz na forum:
elektroda.pl tam powinni Ci dokladniej pomoc
troche za malo jak na taki proc
teraz 400W to chyba minimum przy tak pradozernych intelach

wez czlowieku kup sobie jakis markowy zasilacz za nie mniej niz 100 zl i bedziesz mial spokoj przez kilka lat
i nie mniej niz 400W
acztery
4.01.2006, 20:44:16
tak ja kupie teki zasilacz a okaze sie ze to cos innego i co i ok. 100 zl w plecy. jak zadzwonie do serwisu ciekawe czy mipowiedza co moze byc przyczyna
jak w plecy?
zainwestuj w taki zasilacz mimo wszystko.
chyba lepsze to niz pozniej kupno nowego kompa z powodu zasilacza
zasilacz tak czy siak masz za slaby.
acztery
4.01.2006, 20:48:02
a teraz pytanie czy komputer moze sie resetowac z tego powodu jak temperatura procka teraz wynosi 33 s. hdd 35 s.
trucksweb
4.01.2006, 20:50:54
raczej nie u mnie wynosi teraz 50 st po 7 godzinach tworzenia grafiki
crash
4.01.2006, 20:51:51
¯e niby mu za zimno? Nie no taka temperatura na pewno nie powinna byc przyczyn± restartów (chyba, ¿e inaczej ustwiono w biosie). Spróbuj odci±¿yæ zasilacz (odepnij napêdy, wyjmij wszystkie karty poza grafik± od³±cz urz±dzenia USB) i zobacz czy problem zostanie.
acztery
4.01.2006, 20:51:51
a moze sie zresetowac z powodu zasilacza
ram jest ok bo nic nie uruchamiam sam pulpis i everest w celach testowych i przegladarka internetowa
ja stawiam na zasilacz lub pamieci, widocznie jakis program uruchomiles ktory probowalm zapisac jakies dane w wadliwym obszarze pamieci
sprawdz te pamieci programem Memtest+
albo wymien na jakas inna w celach testowych.
jezeli nie masz skad wziasc albo nie znasz sie na tym to komputer do serwisu oni tam wiedza co z tym zrobic.
sztosz
4.01.2006, 21:17:54
Najnowszy mamtest+
http://www.memtest.org/ Uruchom na noc, niech pochodzi co najmniej kilka godzin. To ¿e "nic nie uruchamiam sam pulpis i everest w celach testowych i przegladarka internetowa" nie znaczy wcale ¿e ram jest OK, kto ci takich g³upot nagada³?

Jak memtest+ powie ¿eRAM jest OK to zrób to co radzi³ crash: "Spróbuj odci±¿yæ zasilacz (odepnij napêdy, wyjmij wszystkie karty poza grafik± od³±cz urz±dzenia USB) i zobaczy problem zostanie."
Jak to nic nie da to servis. Nie ma co siê z kompem ¿reæ jak nie wiadomo co nie dzia³a.
crash
4.01.2006, 21:59:43
A tak w ogóle to wykluczy³e¶ ju¿ stronê software'ow±? Znaczy siê, czy nie masz ¿adnego robaka, wira, czy innego syfa (czytaj: kiepsko ustawiony WinShit).
sztosz
4.01.2006, 22:39:08
W³±snie mi crashu o oczywistej rzeczy przypomnia³

Jaki to b³±d STOP? Numerki + ew plik... Czy mo¿e bez stopu? (w co nie wierzê

)
Teraz uwa¿aj:
START -> PANEL STEROWANIA -> SYSTEM -> ZAAWANSOWANE -> USRUCHAMIANIE I ODZYSKIWANIE (Kliknij Ustawienia) -> ODPTASZKUJ "Automatycznie Uruchom Ponownie"
I terz podaj dane które podaj BSOD z B³êdêm STOP'u
acztery
5.01.2006, 00:05:19
jaki STOP

?
poprostu reset chyba ze nie rozumiem zrobilem tak jak napisales
a wiem ..
wiec macie jeszcze jakies pomysly co moze byc powodem
Mariocccp
7.01.2006, 14:50:27
Wg. moich doswiadczen wazne sa stery do grafiki. Mialem podobnie z tymi resetami. Przetestowalem kilka roznych sterownikow i znalazlem stabilne, potwierdzilem to testami grafiki. Poza tym czasami windows sie wali jak sie instaluje dziesiatki dem i roznych pierdol.
Pozdro
Pigula
7.01.2006, 18:17:49
co do zasilacza to mozesz od kogos pozyczyc czy zamienic sie na dzien czy dwa. to samo z pamiecia jak pomoze to masz przyczyne.
mozesz tez sprobowac wywalic wszystko co sie da a co ciagnie prad cd-rom itp. i jak przestanie sie restartowac to masz przyczyne, jedank to nie jest pewne w 100% bo jak dalej bedzie sie restartowal to nie wiadomio czy dalej jest za duzy pobor mocy czy cos innego. wiec lepsze jest pierwsze rozwiazanie
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.