Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy program partnerski Allegro - czy oszukuja?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cobong
Witam,
od blisko 3 lat jestem uzytkownikiem programu partnerskiego allegro i dotychczas bylem na zasadach wynagrodzenia 10gr za klik. Chcac niechca musialem zmienic program partnerski na nowy, co zrobilem bez wiekszego przekonania. Wyniki na poczatku mnie zaskoczyly, bo w moim przypadku okazuja sie byc lepsze 1,5k userow aktywanych 2k bez aktywacji kodu. Jednak zaczelo mnie zastanawiac spadek klikalnosci o bagatela 70-80%. Zaznaczam ze wszedzie pozmienialem banery na nowe i o tej samej tematyce, odwiedzalnosc serwisow nie zmienila sie a nawet wzrosla. Napisalem do nich, dostalem najdluzszego maila z wykretem jakiego widzialem w mojej historii w allegro w ktorym babka ladnie napisala ze powinno byc wrecz odwrotnie bo teraz zlizcany jest kazdy klik, ze nie maja w tym zadnego interesu zebym sprawdzil logi i napisal do dzialu techniczego bo ona nie wie(to tak w skrocie). Niom Ok, zapytalem sie dwoch znajomych o ich wyniki, z clikami, tez spadek zanotowali ogromne spadki.

Mam 2k ludzi bez aktywacji, i czy bym uzywal programu czy nie w zasadzie codzinnie iles osob sie aktywuje i mi wplywaja pieniadze, takim sposobem allegro mogloby reklamowane na wielu serwisach miesiacami za friko bo dopiero w momencie kiedy zaczne konczyc sie liczba uzytkownikow bylaby mozliwosc zaobserwowaonia spadu dochodu. Tak ja mnie to bardzo boli, dla mnie to jest jawne oszustwo.

Prosze o wasze opinie i spostrzezenia jesli jestescie zarejestrowani w programie allegro, jakie mieliscie kliki kiedys jakie teraz itd.

PS. no i ten zabojczy CTR 0,3-0,6% a banerki umieszczone centralnie gdzie kiedys bylo nawet 3-4% CTR...
AxZx
hmmm nie rozumiem zbytnio o co ci chodzi, skoro nie placa za klikniecie to czemu sie tym przejmujesz?
cobong
Cytat(AxZx @ 2006-01-05 15:55:52)
hmmm nie rozumiem zbytnio o co ci chodzi, skoro nie placa za klikniecie to czemu sie tym przejmujesz?

Prawie jakbym czytal odpowiedz od allegro, z tym ze z 600 klikow rejestruje sie dziennie 10-15 osob, a z 130 klikow 3-5 osob, co jest bardzo duza roznica.
Sabistik
hmm nie wiem jak to dokladnie wyglada
ale co do tych klikniec mozna by podpiac pod te banerki jakis wlasny mechanizm zliczajacy klikniecia i miec wlasne statsy. Wtedy mozna porownac czy cos allegro nie oszukuje.
eth
Tylko, ze ingerujac w kod banera lamie sie regulamin. W ten sposob chyba nie warto im udawadniac, ze oszukuja winksmiley.jpg
AxZx
nadal cie nie rozumiem
czyli twierdzasz ze pracownikom allegro zalezy na tym zeby mnie osob klikalo i mniej osob sie rejestrowalo?

chyba ze twierdzisz ze rejestruje sie dzieki banerom na twojej stronie 10-15 osob a oni zliczaja tylko 3-4 osoby, czyli zatajaja informacje, to chcesz nam powiedziec?
Radarek
Cytat(AxZx @ 2006-01-05 17:55:42)
chyba ze twierdzisz ze rejestruje sie dzieki banerom na twojej stronie 10-15 osob a oni zliczaja tylko 3-4 osoby, czyli zatajaja informacje, to chcesz nam powiedziec?

Wow, gratuluje. W koncu zakapowales co cobong mial na mysli smile.gif.
Puciek
Jezeli podejrzewasz jakiekolwiek oszustwo ze strony allegro, napisz o swoich podejrzeniach razem z uzasadnieniem do nich. Jeżeli to nic nieda to spróbuj u wyższego szczebla.
Modyfikowanie banera abys sam zliczal i przedstawisz im te dane jako dowod, prawdopodobnie spowoduja tylko wycigniecie konsekwencji wobec ciebie, a nie wobec nich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.