Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kurs tworzenia szablonów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kabraxis
Witam, o ile problemów nie przystwarza mi sam język i jego użycie o tyle moją bolączką zawsze było stworzenie strony wizualnej, poukładanie tego ładnie, dobranie kolorów i całej reszty. Czy ktoś mógłby mi polecić jakieś dobre kursy, które uczą pewnych schematów postępowań w tworzeniu takiego szablonu? Czy to w czystym htmlu czy tez z uzyciem pohotoshopa i pocięciem grafiki.
Za pomoc będe bardzo wdzięczny.

Dziękuje i pozdrawiam, Kabraxis
AxZx
najpierw robisz grafike, jezeli cie stac to w photoshopie, ale pewnie nie jest ci on potrzebny skoro nie wiesz jak go uzywac, a jak cie nie stac to np GIMP, jezeli stwierdzisz ze juz jest ladnie to kroisz to na rozsadne czesci, myslac juz o HTMLu jaki z tego ma powstac.
niepotrzebne obrazki powstale z pociecia przez program usuwasz,
nastepnie piszesz HTML, najlepiej XHTML, i wkladasz tam te obrazki ktore wyszly z pociecia.
chyba zadna filozofia to nie jest zeby kursy o tym czytac
kursy mozesz czytac o XHTMLu, o praktycznych przykladach wykorzystujacych jego dobrodziejstwa itp itd.
Kabraxis
Nie do końca mnie zrozumiałeś, umiem używac photoshopa ale mój problem tkwi w tym, że nie jestem grafikiem i nie umiem obszarowo i kolorystycznie podzielić strony tak aby to było intuicyjne i ładnie wyglądało ponieważ nigdy tego nie robiłem bo robił to za mnie kto inny, a ja pisałem kod, a teraz chciałbym to zmienić winksmiley.jpg
Chodzi mi o jakiś spis schematów postępowania czy zasad, coś w stylu... "gdy tekst ma odstęp od prawej krawędzi strony łatwiej się go czyta bla bla".
Nie o instrukcję do photoshopa czy jakiegoś innego programu, a o to jak tworzyć szablony być może przy ich użyciu. Lecz nie intrukcja gdzie się kilka tylko jak to wszystko logicznie zrobić.

Pozdrawiam, Kabraxis
anas
Hej.

Poczytaj o użyteczności oprgramowania(GUI userów). Poszukaj w google pod kątem usability, użyteczność.

pozdrawiam

anas

ps.

http://www.uzytecznosc.pl/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.