Hej,
Cytat
Może mi ktoś powiedzieć, czy są gdzieś w sieci gotowe szablony stron WWW z wykorzystaniem php. Jeśli tak to w jaki sposób mogę je zainstalować na swoim kompie ze stałym łączem i WinMe?? Czytałem kilka poradników php z sieci ale nic nie rozumiem. Bardzo dziękujęza pomoc.
Pozdrawiam.
Hmm wydaje mi sie ze myslsiz o narzedziu dzieki ktoremu bedizesz mogl towrzyc strony uzywjaac php - wpierw potrzebujesz postawic sobie obsluge php - jelsi chcesz gotowcow ziantersuj sie pakietami php Triad, Krasnal (polski) lub Fox Serv - w nich bedziesz mial i serwer (apache) i baze danych (mysql) - znakomite do nauki.
Jesli chcesz postawic strone z duza iloscia modulow i gotowych juz elementaow to intersuja ciebie tak zwane systemy portalowe - przykald to php Nuke, Post NUke czy Xoop - maja one jednak mizerna ocene - czesto ich kod wola o pomste do nieba :)
Jesli chcialbys pisac sam to serwer www w zupelnosci wystarczy serwer i baza danych. calosc mozesz zaczac pisac sam (znow na podstawie tych kursow php ;). I tutaj pomoc ci moge systemy szablonowe - proste jak Fast Templates, IT Templates czy Easy Templates. Zawansowane to np Smarty.
Uf. wiecej na poczatek nie podam - o kazdy z wymienionych tematow wiecej poweidza ci google. Jak sie okreslisz czego dokaldnie potrzebujesz moze cos jeszcze podpowiem ;)
Pozdrawiam