Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lama pyta informatyków
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bck
Witam!!!
Może mi ktoś powiedzieć, czy są gdzieś w sieci gotowe szablony stron WWW z wykorzystaniem php. Jeśli tak to w jaki sposób mogę je zainstalować na swoim kompie ze stałym łączem i WinMe?? Czytałem kilka poradników php z sieci ale nic nie rozumiem. Bardzo dziękujęza pomoc.
Pozdrawiam.
kurtz
Hej,
Cytat
Może mi ktoś powiedzieć, czy są gdzieś w sieci gotowe szablony stron WWW z wykorzystaniem php. Jeśli tak to w jaki sposób mogę je zainstalować na swoim kompie ze stałym łączem i WinMe?? Czytałem kilka poradników php z sieci ale nic nie rozumiem. Bardzo dziękujęza pomoc.
Pozdrawiam.
Hmm wydaje mi sie ze myslsiz o narzedziu dzieki ktoremu bedizesz mogl towrzyc strony uzywjaac php - wpierw potrzebujesz postawic sobie obsluge php - jelsi chcesz gotowcow ziantersuj sie pakietami php Triad, Krasnal (polski) lub Fox Serv - w nich bedziesz mial i serwer (apache) i baze danych (mysql) - znakomite do nauki.

Jesli chcesz postawic strone z duza iloscia modulow i gotowych juz elementaow to intersuja ciebie tak zwane systemy portalowe - przykald to php Nuke, Post NUke czy Xoop - maja one jednak mizerna ocene - czesto ich kod wola o pomste do nieba :)

Jesli chcialbys pisac sam to serwer www w zupelnosci wystarczy serwer i baza danych. calosc mozesz zaczac pisac sam (znow na podstawie tych kursow php ;). I tutaj pomoc ci moge systemy szablonowe - proste jak Fast Templates, IT Templates czy Easy Templates. Zawansowane to np Smarty.

Uf. wiecej na poczatek nie podam - o kazdy z wymienionych tematow wiecej poweidza ci google. Jak sie okreslisz czego dokaldnie potrzebujesz moze cos jeszcze podpowiem ;)

Pozdrawiam
bck
Dzięki. Powiedz mi jeszcze gdzie mogę znaleźć tego Krasnala?questionmark.gif Może znasz jakieś ciekawe stronki na temat php (poradniki, jakieś pliki do ściągnięcia, np. apache, phpmyadmin inn.) najlepiej żeby było po polsku. THX.
kurtz
Hej
Cytat
Dzięki. Powiedz mi jeszcze gdzie mogę znaleźć tego Krasnala???
www.krasnal.tk
Cytat
Może znasz jakieś ciekawe stronki na temat php (poradniki, jakieś pliki do ściągnięcia, np. apache, phpmyadmin inn.) najlepiej żeby było po polsku. THX.
http://www.google.com/search?q=kurs+php&lr=lang_pl ;)

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.