Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zagniezdzony formularz
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
invx
Kod
<form ... name="1">

pola formularza 1

<form ... name="2">
pola formularza 2
</form>

lista select, ktorej uzywam jako submit() formularza 1, a wiec oprucz wyslanie musze miec wartosc z listy

</form>

no i formularz 1 sie wysyla ... tylko nie mam w tablicy $_POST danych listy select, a wiec danych po formularzu 2. Jesli go natomias wywale, to dane te sa.

probowalem zrobic 3 formularze i dwa nazwac 1, w tedy wogule sie nic nie przesyla.
Kod
<form ... name="1">

pola formularza 1
</form>
<form ... name="2">
pola formularza 2
</form>
<form ... name="1">

lista select, ktorej uzywam jako submit() formularza 1, a wiec oprucz wyslanie musze miec wartosc z listy

</form>

probowalem nazwac je 1a i 1b, i wysylac je
Kod
onchange=\"document.1a.submit();document.1b.submit();\"

w tedy zadnych danych nie ma sad.gif(

co robic questionmark.gif
FiDO
Nie kombinowac...
Przegladarka moze wyslac tylko jeden formularz na raz. Nie wiem co kombinujesz, ale zeby to zadzialalo to musialbys sie uciec do JS.
invx
musi zadzialac. Wiec jak trzeba to js.

bo to jest tak ze mam liste pozycji pobieranych z bazy, obok kazdej checkbox. Wiec to musi byc w formularzu, zeby to potem przeslac.

potem jest drugi formularz, dzieki ktoremu mozna wykonywac inne operacje ...

i dopiero potem jest lista select, i dzieki wybraniu jakiejs pozycji z niej wysylam formularz z checkboxami.

wszystkiego w jeden formularz wsadzic nie moge, bo sa rozne action'y.

a tego zagniezdzonego wywalic na zewnatrz tez nie moge, bo burzy sie wizja designerska.
FiDO
Cytat
wszystkiego w jeden formularz wsadzic nie moge, bo sa rozne action'y

No to daj jednego wspolnego actiona, ktory po wcisnietym przycisku bedzie rozpoznawal jaka akcje ma wykonac i przekaze to dalej. Pokaz moze jak masz te formularze rozmieszczone, bo cos nie moge sobie tego wyobrazic. Ale mam przeczucie, ze po prostu cos jest zle przemyslane i dlatego Ci takie dziwne potrzeby przychodza.

PS. dostajesz ostrzenie za perfidny* sposob podbijania swoich tematow. Radze sie powstrzymac od takich praktyk.

* - usuniecie ostatniego posta i dodanie nowego z dokladnie taka sama trescia, co prawie nie zostawia sladow

~edit: rzeczywiscie, umknela mi ta dyskusja, juz sciagam.
invx
=> http://forum.php.pl/index.php?showtopic=32194

i tam jak BYK zostalo napisane, ze jesli nikt mi nieodpowiada, moge usunac exclamation.gif inapisac raz jeszce exclamation.gif aaevil.gif

wypowiedz z 2005-06-28 21:22:20 @DeyV

P.S.
moze zaczniemy dawac ostrzezenia moderatora questionmark.gif bo sobie niektorzy chyba wkulki leca tongue.gif

P.P.S.
wracajac do tematu
Kod
rekord     z     bazy  |  X |
rekord     z     bazy  |  X |
_____________________|
<form do opcji A><form do wysylania X>

X- checkbox

i nie da sie ominac formularza z opcja !
FiDO
Ja dzisiaj chyba jakies ciezkie jarzenie mam, ale nadal nie rozumiem...
Co to jest <form do opcji A> i <form do wysylania X> ?
Napisz lopatologicznie co to ma robic.

Cytat
P.S.
moze zaczniemy dawac ostrzezenia moderatora questionmark.gif bo sobie niektorzy chyba wkulki leca

Nie moge dac sobie.. inny moderator tez mi nie moze dac, bo nie ma takiej opcji, wiec musisz uderzac wyzej jak Ci tak bardzo zalezy tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.