Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Projekt e-Dzienniczek]
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
arturwol
Witam,

widzialem na forum, ze juz ktos sie bawił w taki dzienniczek. Mam pomysł taki, zeby tutaj wspolnymi siłami sklecić coś takiego - a potem kazdy chętny moglby to wykorzystac sam (nie wiem jak smile.gif ) albo przekazać dla swojej obecnej/byłej szkoły - bądź dla szkoły swojego dziecka smile.gif

Jak to ma działać ?

Baza danych z uczniami - ich oceny z kazdego przedmiotu
Rodzic w domu otwiera strone szkoły - podaje imie, nazwisko oraz PESEL dziecka
Dostaje aktualny spis ocen.

Oceny dodaje 1 uprawniony uzytkownik. Powiedzmy raz na 2-3 dni. Ułatwieniem bedzie to, że w kazdym dzienniku (fizycznym) bedzie dodatkowa kartka dla moderatora ocen - zeby wiedział jakie oceny pojawiły się danego dnia.

Wstępnie widze taki zarys bazy

UCZNIOWIE (PESEL,Imie,Nazwisko)
PRZEDMIOTY (Id_przedmiotu,Nazwa)
OCENY (PESEL,Id_przedmiotu,Stopien, questionmark.gifquestionmark.gif )

ktos chetny do poprowadzenia tematu ?
Rozumiem, ze jest tu grono najlepszych - ja niestety jestem nowicjuszem i chce sie uczyc na 'zyciowych' problemach a nie czytac ksiazki i sobie to wyobrazac smile.gif

DLATEGO

jesli chcesz pomoc w doksztalcaniu sie
jestes ciekaw jak to sie rozwinie
mozesz poswiecic kilka minut na napisanie kilku wierszy w php
chcesz takie cos przekazac do znanej Ci szkoły

to nie czekaj tylko zaczynajmy:)
mike
Przenoszę na Hydepark.

P.S.
IMO:
1. Potrzebujesz takiego czegoś i dlatego piszesz smile.gif
2. Bardziej to pasuje na Giełda ofert -> Poszukuję
dtb
ty glopi jestes (bez obrazy). chcesz aby nasi rodzice mogli sobie czytac NASZE PRYWATNE oceny!? gorzej juz tylko miec rodzica nauczyciela!
ikioloak
@dtb dorosnij. W czasach kiedy wiekszosc rzeczy mozna zalatwic przez internet, wrecz dziwne sie wydaje ze nie ma sie mozliwosci do wgladu do swoich ocen.

@arturwol ja cos takiego bede pisac tyle ze bardziej rozbudowane, wiec ew moge pomoc gdy napotkasz jakies problemy. Ale to wszystko dopiero po sesji.
strife
Witam,

Ja się bawiłem, ale mi to nie wyszło, skrypt co było widać był we wczesnej wersji beta. Dlaczego tego nie kontynuowałem, ponieważ nie miałem czasu. Oczywiście mam plan zrobić dzienniczek ucznia, ale będzie to skrypt, który każdy będzie sobie mógł założyć, ale nie mam zielonego pojęcia kiedy - mam teraz za dużo na głowie. Dlatego też dzienniczek został przesunięty na dalszy plan.

Jeśli chodzi o Twój pomysł to może i jest jak najbardziej trafny, jednak sam pomysł nie wystarczy. Druga sprawa, że nie każda szkoła się na to zgodzi ( a już napewno nie moja ). Jednak jestem za, i będę śledził rozwój tej aplikacji, chętnie pomogę.

Pozdrawiam!
arturwol
@mike_mech > nie potrzebuje tego smile.gif Szkołe juz skonczylem - wpadł mi do głowy taki pomysł i bede go sukcesywnie popychać do przodu. Stwierdzilem, ze moze komus sie cos takiego przyda - a i jakis pomysł swoj dorzuci

@dtb > nie bede się rozwodzić zbytnio w tym temacie. Głupi pisze sie przez "u". Wgląd w oceny w dowolnej chwili zwiększa motywacje ucznia do nauki winksmiley.jpg Same plusy! Ale patrząc na to "u" to wiem czego sie obawiasz:)

@ikioloak > tez musze przeczekac sesje smile.gif a zapowiada sie długa winksmiley.jpg

@strife > moglbys mi przesłac tą wersje beta ? Widzialem gdzies posta ale potem wszystko prowadzi do 404 sad.gif

pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.