Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wysyłajacy sygnal do urzadzen sieciowych?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
McKansy
Witam! Mam takie pytanie: czy jest mozliwosc napisania skryptu ktory dzialal by w taki sposob:

1. Wysylal by jakis sygnal czy cos co jakis okreslony czas do zakodowanych w nim urzadzen sieciowych
2. Otrzymana odpowiedz wyswietlal by na stronie www w postaci np. czegos takiego:

Cytat
1. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop]
2. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop]
3. Nazwa [obrazek] - [work] lub [stop]

Mam na mysli zamiast textow obrazki.

Dokladnie chcialbym taki skrypt do sprawdzania dzialania switch'ow oraz wap'ow w sieci z poziomu strony www.....Czy jest wogole cos takiego do zrealizowania?questionmark.gif :| Moze ten skrypt musial by byc jakos z serwerem polaczony tzn "sklejony" jakby?? Bardzo bym prosil o odp. Z gory thx!

Pozdro
/McKansy
Ociu
php działa po stronie serwera. Jeśli chcesz sprawdzić od serwera, to poprzez konsolę.
shell_exec" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
system" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
mike
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 19:32:09)
Ale teraz mi napisz caly ten skrypt jakbys byl tak dobry i uprzejmy (bede za to bardzo wdzieczny) poniewaz nie znam sie zbytnio na php tongue.gif sad.gif

To się "poznaj" mad.gif
Tu nikt nie lubi leni, którzy czekają na gotowce.

Jak sam zaczniesz coś pisać, starać się to Ci pomożemy.
Ale całej roboty za Ciebie nikt nie odwali.
AcidBurnt
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 20:32:09)
No dobra, fajnie ci sie pisze i podaje linki smile.gif
Ale teraz mi napisz caly ten skrypt jakbys byl tak dobry i uprzejmy (bede za to bardzo wdzieczny) poniewaz nie znam sie zbytnio na php tongue.gif sad.gif

spoko jak bardzo bedzesz wdzieczny to moge CI podac numer konta wpłynie 100 to pomysle.
aleksander
słuchaj nikt Ci tu nie napisze gotowca za darmo to taka niepisana zasada, więc zakończmy już ten temat. EOT
mike
Cytat(McKansy @ 2006-01-14 20:05:38)
nauka php nie jest mi konieczna bo nie ide w tym kierunku smile.gif

Skoro Ci nie jest konieczne to co tu robisz?

A skoro idziesz w innym kierunku to uszanuj wiedzę innych, którzy chcą Ci pomóc.
A jak nie chcesz pomocy tylko gotowca to możesz napisać zlecenie, napewno ktoś na nie odpowie.

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.