Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona bez rozszerzenia "index." kodowana?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
q_laik
Witam!!
Ostatno wchodząc na republika.onet.pl zostałem przekierowany na zajebistą stronkę z bardzo rozbudowaną reakcją na urzytkownika.

Zle problem polegał na tym że niedało się zobaczyć źródła, ani zapisać strony w trybie on-line.
Jakby tego było mało strona nie miała roszerzenia...
Jak to zrobiono?? mój kolega jakoś zapisał źródło(miał własny program do zapisywania źródła i to co zobaczyliśmy wygląda tak(piersze kilka lini reszta wyglądała tak samo...):
Co to za źródło czy ono jest kodowane?questionmark.gif

Á˜…ÇR¦;+_Ç&°'đj±¸áŔĐuĺŔ
’±YÔ2śÍł µ*8…ăa6/M´Ë$ľ´®1śËü‡q<ĹśEkŁ!
eę>)sv­ tb[jzä < q‘ŢĐpű9w(3ÖSŻźú…÷ďä&jŇwS­˜×SßLNîÔ[wĂ$]S’2(ĐFYźÎ­ö\*ĐĆŁ]1Ş u–§`•>ŕŰÍ=żÁň§eIŰ –ß± qŃŹƒň—ˇş.Ëě‹>±´ş›ö%´F’ám&ŚĚN\–\H%©6§ÝÜÇ•R1±žôaĺçČóu­GL…ˆî
~ž§0·2{má:}Űâ!˘>żYĄE\meGJ'†»BMS5đ÷~ŕŠ›–Q2đ‚Ër­ďQë“ÇŐB˙|•ĂĚVŇbe^goŻÝ,†%}@@ƒhGů¸Ç¶Ő¶>’eż&Qhě‰|mýS‹Ç"¤ě‰ĆSš—Ń˙h«-«CƒŚ€]tűRÜŻĎL’ő‰nă NŘ=aćśµh/„Ú_'Ŕu¶ŘKŮ‚ƒz¬đ ě­üŃu_ě(Ť­}^~

Proszę napisać jeśli ktoś spotkał się z tą lub podobną stroną.
PS. "Print screen" strony przedstawiał przeglądarkę wypełnioną fioletowym kolorem i nic więcej.
hwao
proste zabezpieczenia w js + kodowanie zrodło
brak rozszerzen proste ustawienie mod_rewrite
pokaz linka do tej strony
q_laik
Dres niestety nieznany...
W oknie przeglądarki wyświetlało mi się "index."
Bez żadnego adresu:(
Strona załadowała mi się kiedy wchodziłem na republikę.
?Niestety choć się starałem nie mogłem ustalić faktycznego adresu...
kowal.a
Ja widziałem kiedyś tę stronę:)

Niestety ktoś "Życzliwy" poinformował webpark.pl że unich znajduje się strona łamiąca regulamin.

Zasada działania strony(z danych uzyskanych od innych osób które prubowały ją rozgryść)

Z niejasnych przyczyn serwery TP(może i inne też) przekierowywały połączenia z znanych adresów na stronę index.php króra otwierała sę i zaraz potem przeładowywała na stronę index. która to zawierałą skomplikowane instrukcje reakcji na 'otoczenie'.

Prawdopodobnie index.php zawierał 'instrukcje' rozkodowania index. i po wstępnym rozkodowaniu ładowała się juz strona "index."

Uwaga!
Teoria że ładowany pierwotnie był index.php nie ma potwierdzenia!

Wiadomo że przekierowanie wykonywane na serwerach tp dotyczyło strony
index.xxx dzie skrypt pod xxx podstawiał m.in.
"php"
"htm"
"jpg"
"rtf"
""
" "
"mht"

Może ktoś wie jaki był faktyczny adres pierwotny?questionmark.gif

Kilka osób próbuje rozkodować stronę ale raczej są marne szanse na to sad.gif
1 190 891 bajtów sieczki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.