Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: spis tresci do pracy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
benonek
witam smile.gif
mam taka prosbe - pisze prace inz. Tematem mojej pracy jest "Komputerowy system edukacyjny na platformie LINUX - podstawowy kurs php". Zastanawiam sie nad czescia opisowa mojej pracy i chcialbym wiedziec jak wyglada Wasza opinia jak ma wygladac taki opis - spis tresci. Jezeli jest to mozliwe prosba o jakies przykladowe propozycje i ksiazki z jakich najlepiej korzystac przy robieniu takiego opisu oraz jakie fajne stronki, ktore by mi w tym pomogly.

Z gory dzieki
pozdrawiam
R4v3N
manual biggrin.gif

Tu jest zawarte wszystko, podstawy jak i bardziej zaawansowane rzeczy. A i spis tresci jest calkiem konkretny ;]

pzdro.
NoiseMc
@R4v3N
Co takiego piszą w manualu na temat: "Komputerowy system edukacyjny na platformie LINUX" ?

@benonek
Jeżeli chodzi o Twoją pracę, czy to praca inżynierska ? Czy jakieś zaliczenie ?
Jeżeli inżynierska to wydaje mi się, że musisz najpierw opracować co taki system miałby robić ? Czy poza kursem zawierałby testy wiedzy, pokazywał procentowo jaka część kursu jest zakończona ?
Można taki system opracować, napisać w php, postawić na platformie Linuxowej, a w swojej pracy możesz opisać założenia, oraz kolejne etapy realizacji projektu.

Jeżeli chcesz obejrzeć jaką funkcjonalność mają takie systemy zapraszam na: https://www.microsoftelearning.com/ do Online Demo. Platformą nie jest tu Linux ale funkcjonalność ma taką samą.

Jeżeli chodzi natomiast o realizację takiego systemu to tu mogę odesłać między innymi do manuala smile.gif
R4v3N
wydaje mi sie ze nie ma roznic pomiedzy php na win i na linux'ie snitch.gif chyba ze sie myle.
pozatym to wnioskujac z tresci posta ma byc kurs php, a gdzie jest wiecej informacji na ten temat jak nie w manualu ? snitch.gif wystarcy je dobrze opracowac. Biorac pod uwage ze to ma byc praca inzynierska to gosc musi znac sie troche na php i opracowanie kursu na postawie manula nie powinno byc dla niego wyczynem.
NoiseMc
Wydawało mi się, że chodzi bardziej o opis systemu edukacyjnego niż samego języka programowania, a kurs php miałby być tutaj tylko przykładem wykorzystania takiego systemu równie dobrze mógły to być kurs C#.
Microsoft E-Learning jest jednym z takich systemów edukacyjnych to że stoi na Windows i wykonany jest w .NET w tym wypadku nie miałoby znaczenia chodziłoby bardziej o samo działanie systemu, jego specyfikację funkcjonalną na podstawie której można wykonać system do nauki php używająć php i Linuxa.
Bardziej zatem chodzi chyba o spis treści pracy czyli założenia projektu, architektura systemu itd, chyba, że autor szuka informacji na temat php to wtedy bym się zgodził z Tobą @R4v3N i jak najbardziej pozostał przy manualu php.
nospor
No panowie, poczekajacie może na benoneka i niech on Wam powie dokladnie o co mu chodzi smile.gif Tak to mozna w nieskonczoność nawijac smile.gif

póki co przenoszę na Hydepark
benonek
witam
na poczatku - dzieki za odpowiedzi
sory, ze do konca nie zrozumieliscie o co mi chodzi(moze zle to wyjasnilem). chodzi mi o konkretny spis tresci do czesci opisowej pracy inzynierskiej - podzial na rozdzialy, pozdrozdzialy itd. Chcialbym wiedziec co taki opis powinien zawierac. Czesc praktyczna juz mam - jest to podstawowy kurs php, kurs dziala jako strona internetowa. takze jeszcze raz proba o przykladowy spis tresci i z czego polecacie korzystac przy robieniu takiego opisu.
dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.