Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NOESTRADA 512 pytanie :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cineck
Witam , mam pytanko na temat Neostrady opcja 512, czy ja jako zwykly zjadacz chleba uzywajac internetu praktycznie tylko do przegladania stron i od czas do czasu sciagajac jakis plik o wadze do 5 MB jestem w stanie przez miesciac przekroczyc limity transferowe ktore przypadaja na te opcje questionmark.gifquestionmark.gif I ile wynosi miesieczny limit na NEO 512 questionmark.gif?
Z gory dzieki za pomoc smile.gif
dr_bonzo
A Tepsa nie ma swojej strony?

Miales do tej pory polaczenie internetowe? Ile zuzywales?
Dla samych stron WWW + tego pliku smile.gif -- starczy.
hwao
ja mam ta opcje, i to jest limit 15gb z tego co pamietam...

Internet gry online irce itp + sciaganie raczej nie przekraczam limitu, tzn mi wystarcza
cineck
Tepsa ma swoja strone rolleyes.gif a ja ma teraz lacze 2 MB i zadnych limitow ale z przyczyn nie zaleznych ode mnie musze z tego zrezygnowac. sadsmiley02.gif Dlatego pytam kogos co moze to ma i wiem jak kb uciekaja biggrin.gif
ikioloak
U mnie przy normalnym uzytkowaniu nie przekracza transfer 10 GB. Jak zaczne ssac to oczywiscie rosnie, raz nawet do 40 GB, ale takie sciaganie szczerze mowiac znudzilo mi sie po 2 miesiacach. W styczniu do tej pory mam 7 GB, a z netu korzystam kilkanascie godzin dziennie.
Pigula
wszystko zalezy ile bedziesz sciagac. znam agentow ktorzy non-stop cos sciagaja komp im chodzi 24/7/365. jak tobie internet jest potrzebny glownie do przegladania stron to sie wyrobisz spokojnie. a 15gb to jakies 500 mega dziennie strony tyle nie waza no nie?? winksmiley.jpg
hwao
na stronie neostrady masz napisane "czy to mi wystarczy" i tam jest napisane ile co zrzera tego "lacza"... czytaj.
spenalzo
Ja mam neo256 na dwie osoby (dwa kompy) przy przegladaniu stron i rzadkim zasysanu jakiś plików (<100MB) miesiecznie wyciagam kolo 1-2GB transferu.
rogrog
w ogole te limity sa jakies smieszne. brakuje konkurencji na polskim rynku...
spenalzo
Z tego co wiem to limity są powszechne za granicą.

W sumie nie jest to złe rozwiązanie - 10 aktywnych userów może zużyć tyle transferu co 1000 przeciętnych - a płacą za to wszyscy... (tak sądzę tongue.gif) Poza tym, przy normalnym korzystaniu z internetu naprawde cieżko jest przekroczyc te limity dla poszczególnych opcji. No chyba że ktoś dziennie ściąga po 2 filmy (znałem takie osoby) - ale normalnemu, przeciętnemu użytkownikowi to nie robi żadnej różnicy.
sztosz
Limity to jest swiństwo. Ni po to płace abonament zeby mieć ograniczenia. Gdybym chciał mieć ograniczenia to byl laczyl się poprzez zwykły modem dial-up.
escaflowne
Cytat(sztosz)
Limity to jest swiństwo. Ni po to płace abonament zeby mieć ograniczenia. Gdybym chciał mieć ograniczenia to byl laczyl się poprzez zwykły modem dial-up.

Powiedz to samo np. firmom hostingowym laugh.gif
GrayHat
Cytat(escaflowne @ 2006-01-25 16:06:13)
Cytat(sztosz)

Powiedz to samo np. firmom hostingowym laugh.gif

tym prawdziwym??
oni wykupuja dostep do sieci szkieletowych a nie tb transferu (w polsce najwiekszy chyba jest GTS)
sa oczywiscie firemki (czyt krzaki) ktore kupuja kolokacje za oceanem i maja te 1tb miesiecznie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.