Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TinyMCE
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
elka
Czy ktoś wie pod jakimi warunkami można korzystać z TinyMCE (umieszczenie na stronie za wykonanie której dostało się pieniądze)questionmark.gif

Czy wystarczy umieszczenie info, że się z tego korzysta ... i na której stronie...na głównej całego projektu czy na tej gdzie jest to bezpośrednio wykorzystywane

Wiem, że mam przeczytać licencję, ale pewnie po polsku bym jej nie zrozumiała, a co dopiero po angielsku
vieri_pl
W licencji nie ma napisane żeby pozostawić ślad na stronie że korzysta się z tego skryptu smile.gif Można z niego korzystać, do zastosowań niekomercyjnych...

Pozdrawiam
elka
No ale do komercyjnych chyba też... znalazłam coś takiego

Can I use TinyMCE in my commercial application?
Yes you can, the LGPL license is a Free Software License. You can read the whole license here or visit Free Software Foundation web site here

Are there any restrictions to using TinyMCE in my commercial application ?
Yes, all copyright notices must be intact. Moxiecode Systems are still the copyright holders of the source code, so you can not use the code for other applications. Any modifications or add-ons you make to the source has to be contributes back to the TinyMCE community.
If you start to make a lot of revenue from using TinyMCE, please remember the time and dedication that has been put into this by other developers, respect this and give credit to those who deserve it.

Nie wiem tylko jak należy rozumieć "copyright notices must be intact" i co nakłada na mnie licencja LGPL
vieri_pl
Jak nie wiesz co nakłada na sCiebie licencja lgpl to polecam poczytanie o tym
chmolu
Możesz wykorzystywać TinyMCE także w komercyjnych aplikacjach. Nie trzeba nigdzie umieszczać żadnych informacji o prawach autorskich etc. Wystarczą te zawarte w plikach źródłowych edytora i nie wolno ich usuwać.
revyag
Chodzi o to że nie możesz sprzedawać tinyMCE. Jak masz jakiś system który go wykorzystuje, to nie możesz tego edytora wliczać w cenę.
vieri_pl
Nie można go po prostu rozpowszechniać za opłata... PS: Właśnie przetłumaczyłem smile.gif

Sory revyag, uprzedziłeś mnie tongue.gif
elka
Dziękuję za odpowiedzi smile.gif))
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.