Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: źródło html
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Thuunder
dry.gif Witam! Mam pytanie, ponieważ chcę wyszukać informacje w źródle plików php, asp. Potrzebny mi jest kod wynikowy html w którym mógłbym wyszukać informacje pomijając kod np. php lub asp. Jak to uzyskać?

Dzięki za pomoc
Cysiaczek
Możesz to sprecyzować?
Chodzi o wyciągnięcie danych z kodu php/asp, czy o wyciągnięcie informacji z przetworzonego już pliku, a może chcesz w jakiś sposób oddzielić kod php/asp od html?
Thuunder
Chodzi mi o wyciągnięcie informacji z przetworzonego już pliku - źródła html ,ale zarówno pliki php i asp
mario
zycze powodzenia :-)

Jakby mozna bylo odczytywac zrodlo php podobnie jak zrodlo JS z juz wyswietlonej strony, to byloby to BARDZO NIEBEZPIECZNE!!! To co z bankami, allegro i innymi serwisami napisanymi w php? Odpowiedz sobie sam na zadane pytanie.
Cysiaczek
Jeśli to będą informacje w jakimś ustalony formacie, to możesz próbować funkcji preg-match(), eregi() etc.
Natomiast, jeśli nie wiesz, co chcesz wyciągnąć, to będziesz potrzebował aplikacji, która "przeczyta taką stronę". sprawdz JavaScript - może się coś nada.
Thuunder
@mario
chyba nie zrozumiałeś mnie do końca, przecież to oczywiste,że się tak nie da.

Chciałbym osiągnąć coś takiego ,że uruchamiam stronę na serwerze nie ważne lokalnym czy nie. Podaję ścieżkędo pliku i chcę wyszukać w nim informacji np. słowa fotografia. Chciałbym tylko szukać w plikach php,asp ale bez kodu źródłowego php/asp tylko plik który powstanie po przetworzeniu kodu php/asp i zostanie kod html.
Jaka jest funkcja w php do uruchomienia pliku asp lub php ,żeby otrzymać sam kod html strony? snitch.gif
Spirit86
nie ma takiej funkcji, mozesz popróbować z funkcją ob_get_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual(). Ale to jest bezsensu, nie lepiej skorzystać z funkcji file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual / fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual (wpisujesz adres np. onet.pl/jakas_strona.php) i pobierze Ci źródło html, bo chyba o to chodzi...
dr_bonzo
^^ fopen(), jak wyzej.
W superprostej postaci:

1. <?php
  2. preg_match( "/fotografia/", file_get_contents( 'http://example.com' ), $matches );
  3. print_r( $matches );
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.