Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobic screena z uploadownaego filmiku na server
Forum PHP.pl > Forum > PHP
enowyy
Witam wszystkich od dluszego czasu zastanawiam sie nad pewnym problemem. Jak mozna zrobic ze przy uploudowaniu jakiegos video (avi, mov, wmv itp) na serwer mozna bylo cyknac fotke jednej klatki i ja zapisac jakos na serverze.
Z goty dziki za pomoc.
Pozdrawiam
Sh4dow
Dośc problematyczne, po pierwsze musial bys pokonac sposob kompresji w filmie. A zaraz po tym musial bys znalesc jakis system ktory bedzie wybieral ta odpowiednia klatke z filmu. Powiedzmy ze poczatek moze byc czarny, losowo wybrana klatka bedzie rozmazana, Lub inne przypadlosci. Nie wiem czy jest to mozeliwe, w php nigdy nie slyszalem.
bendi
Teoretycznie się da - nawet chyba tutaj ktoś kiedyś o tym pisał.

Otworzyć virtualny pulpit, odpalić filmik w jakiś odtwarzaczu, walnąć skrina, zapisać i reszta juz chyba prosta - nie próbowałem ale temat pojawił się przy okazji pytania o "cykanie" skrinów stron www w róóżnych przeglądarkach.
nasty
jak programujesz troche w srodowisku windows-u to pewnie bedziesz umial to zrobic.

Z php odpal COM-y Windows media player i tam sie troche pobaw, dokladnej metody nie znam, ale to mi przychodzi teraz do glowy.
pozdrawiam
enowyy
a czydaloby sie tak zeby uploadniety filmik zamienic na swf i wtedy php ma obsluge flasha (ming) i sobie jedna klatke wyciac, a pózniej doklejc do niego jakis pasek jak jest na google video?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.