enowyy
22.06.2006, 21:41:22
Witam wszystkich od dluszego czasu zastanawiam sie nad pewnym problemem. Jak mozna zrobic ze przy uploudowaniu jakiegos video (avi, mov, wmv itp) na serwer mozna bylo cyknac fotke jednej klatki i ja zapisac jakos na serverze.
Z goty dziki za pomoc.
Pozdrawiam
Sh4dow
23.06.2006, 09:59:49
Dośc problematyczne, po pierwsze musial bys pokonac sposob kompresji w filmie. A zaraz po tym musial bys znalesc jakis system ktory bedzie wybieral ta odpowiednia klatke z filmu. Powiedzmy ze poczatek moze byc czarny, losowo wybrana klatka bedzie rozmazana, Lub inne przypadlosci. Nie wiem czy jest to mozeliwe, w php nigdy nie slyszalem.
bendi
23.06.2006, 11:17:42
Teoretycznie się da - nawet chyba tutaj ktoś kiedyś o tym pisał.
Otworzyć virtualny pulpit, odpalić filmik w jakiś odtwarzaczu, walnąć skrina, zapisać i reszta juz chyba prosta - nie próbowałem ale temat pojawił się przy okazji pytania o "cykanie" skrinów stron www w róóżnych przeglądarkach.
nasty
24.06.2006, 14:11:26
jak programujesz troche w srodowisku windows-u to pewnie bedziesz umial to zrobic.
Z php odpal COM-y Windows media player i tam sie troche pobaw, dokladnej metody nie znam, ale to mi przychodzi teraz do glowy.
pozdrawiam
enowyy
24.06.2006, 19:49:26
a czydaloby sie tak zeby uploadniety filmik zamienic na swf i wtedy php ma obsluge flasha (ming) i sobie jedna klatke wyciac, a pózniej doklejc do niego jakis pasek jak jest na google video?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.