Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Design Progzone
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
11111
Taki projekcik dla klienta za 15 zł
Prosze o oceny
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c106ec07beb3575
siemakuba
Hmm, mam nadzieje, że nikt nie uświadomi twojego klienta, że słono przepłacił :)

pozdr.
Cysiaczek
Trochę to dziwne... no ale wydaje sie lekki, tylk ote ikonki to klapa - jakies takie niewyraźne
trucksweb
klient raczej nie przeplacil, ale ja bym sie wstydzil kupowac design za 15 zl smile.gif

czy te ikonki sa w 100% Twoje questionmark.gif

jak na 15 to w zupelnosci wystarczy taki projekt.
11111
Ikonki są ogólnodostępne z free
Z tego co wiem to także pRzemo wykorzystał pare z tego zestawu na asilum ( dla tych co nie uwierzą)
nasty
Ale ty sciagasz z ludzi pieniadze biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Zlodziej exclamation.gif!!
11111
A za ile miałem sprzedać z 5 zł
Jednak moja praca jest coś warta a 15zł to mała kwota moim zdaniem proporcjonalna do czasu włożonego w wykonanie tego projektu
Nazywanie kogos bezpodstawnie złodziejem nie jest dobrym nawykiem
Cysiaczek
Ikonki są fajne z KDE - ostatnio tylko ich uzywam, choć nie wiem, czy to do końca legalne... no ale niby GPL prawda?
Tak wogóle, to czy te 15 zł to wziąłeś za ten PNG, czy za kod z grafikąquestionmark.gif?
siemakuba
Cytat(11111 @ 5.07.2006, 12:16 ) *
15zł to mała kwota moim zdaniem proporcjonalna do czasu włożonego w wykonanie tego projektu
Bardzo dobrze powiedziane :) Mój pierwszy post był raczej żarcikiem niż próbą oceny projektu. Cóż, nie ma co oceniać tak na prawdę.

Bardzo mi się spodobało, że jesteś tego świadom :)

pozdr.
11111
png jest do pokazania 15 zł wziąłem za psd
W sumie jeszcze nie wziąłem
nasty
Cytat
Nazywanie kogos bezpodstawnie złodziejem nie jest dobrym nawykiem

Za ten projekt mysle ze minimum to jest ok. 100-150 zl! a nie 15.
Jak sie przyzwyczjisz do tanich cen to bedzie potem ciezko pracowac za prawdziwe pieniadz bo sie klijeci przyzwyczaja do taniochy. design jest naprawde ladny (w moim guscie) - lekki i czysty. cen sie wyrzej niz 15 zl.
pozdrawiam
hwao
@nasty_psycho: jeżeli jesteś wstanie zaplacic tyle za taki design, to moge Ci takie wykonywać nawet za 90zł.

Design dobrze wyceniony, no może ja bym wzioł minimalnie wiecej (zalezy tez dla kogo bym to robil).
Troche bola oczy.
Czcionki tak samo takiej nie otrzyma sie w browszerze.

Jezeli to sam design bez pociecia to jest to rozsadna cena za taki projekt '(ale moglo by byc imho wiecej).
nasty
@hwao: zaplacilbym 100zl ale bym prprosil designera zeby sie troche bardziej postaral
hwao
Spoko ja sie duzo bardziej postaram smile.gif

Jak dodasz jakas dodatkowa oplate to moga byc tez roznego rodzaju bonusy np flash/javascript winksmiley.jpg
babejsza
Cytat(hwao @ 5.07.2006, 12:57 ) *
Czcionki tak samo takiej nie otrzyma sie w browszerze.

W nowym badzIEwiu się uzyska winksmiley.jpg
ano
Zauważyłem, że w validatorze na w3.org od pewnego czasu wyświetla mi się czcionka z antyaliasingiem, więc to da się jakoś uzyskać... (mam O9)
nospor
wydzielilem posty odnosnie "stowarzyszenia":
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=49...=0&#entry271466
tam se dyskutujcie
DjKermit
Pozwolę sobie posprzątać własne brudy i przenieść tu fragment dotyczący stricte projektu.

Co do projektu to wygląda całkiem przyjemnie, trafia w moje gusta jeśli chodzi o kolorystykę.
Napewno typografia wymaga poprawek i kolor zdecydowanie za jasny, ciężko się czyta.
Jedyny poważny zarzut mam do topu, bo widzę tam zdjęcie "wynalazku" pewnej agencji, a jestem pewien że nie masz do niego praw.
11111
chodzi ci o fragment kodu w logo czy klawiature?
ano
W projekcie (dokładniej to pod top-em) brakuje moim zdaniem kontrastu - wszystko jest szare i się zlewa. Tekst jest za jasny. Mógłbyś dodać jakiś niebieski element. Ładnie wygląda odcień niebieskiego w top'ie. Pikselowe tytuły poszczególnych menu są dosyć nieczytelne, dałbym tam na twoim miejscu tekst "normalną" czcionką - łatwo później będzie można edytować te tytuły
DjKermit
Cytat(11111 @ 5.07.2006, 18:15 ) *
chodzi ci o fragment kodu w logo czy klawiature?

Chodzi dokładnie o klawiaturę.
Może nie tyle jestem pewien (trochę źle się wyraziłem) co jestem przekonany że praw do tego img nie masz.
ergo
Cytat(11111 @ 5.07.2006, 09:55 ) *
Taki projekcik dla klienta za 15 zł
Prosze o oceny
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4c106ec07beb3575

ja rozumiem ze photoshopa ( bo o gimpa nie posadzam) to dostales orginalnego za darmo tak ? bo robiac projekty za 15 zl to nigdy w zyciu by ci sie taki program nie zwrocil. jak juz robisz na pirackim sofcie to staraj sie te ceny ustalac po ludzku...
porzadny design dla firmy to jest wydatek rzedu 400-500 zl ( a i tu nie mowimy o dziele sztuki )
Bastion
Tak sie zastanawiam czy masz pozwoelnie na wykorzystanie grafiki z innej strony....

http://www.artlebedev.com/
http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/keyb_003.jpg

hm.
hwao
Właśnie ten przycisk jest tak charakterysytczny ze odrazu mi sie skojarzyl, tylko tego linka nie moglem znalesc (ta klawierka jest genialna, musze ja nabyc winksmiley.jpg ).

Nie jestem pewien czy mozna tak o sobie wziosc ta grafike, poniewaz nie ma stosownej adnotacji co swiadczy o tym ze jest wlasnoscia autora
NetJaro
@Bastion, trzeba się spytać źródła smile.gif Kto posyła mail winksmiley.jpg?
11111
w google images wpisałem keyboard i właśnie to znalazłem
Przecież to jest fotografia produktu którą nawet widziałem w jakieś gazecie
pozatym tam nie pisze na tej stronie nic o prawach autorskich do tych zdjęć
Cysiaczek
Release date: 14.07.2005

Cast:
art director and designer
Artemy Lebedev
modeller
Alexey Zalata
laying on of hands
Nikolai Vershinin
Timur Burbayev
Anna Ponomaryova

To samo, co strona internetowa smile.gif
Fuzja
Skoro nic nie pisze na tej stronie o prawach, no to w domyśle chyba nie oznacza to, że masz prawo zdjęcie brać smile.gif
Zastanów się trochę :
By wziąść zdjęcie powinna być notatka, że mozna je wziąść, a nie brak notatki, że nie można smile.gif
Jak wchodzisz do sklepu i nie masz szyldu nie wolno kraść to kradniesz?, chyba raczej by móc kraść powinien być szyld z napisem wolno kraść.
W taki sposób to działa.
Bastion
Pozatym, informacja prasowa, a sprzedaz w szablonie to zupelnie inne bajki.
TomASS
To może ocenię pracę kolegi, patrząc od strony estetycznej a nie technicznej:

Kolory bardzo dobrze dobrane, bardzo mi się podoba niebieski top, kolory nie męczą oczu, lecz układ strony jest oklepany - w 8 na 10 projektów jest podobny układ.

Co do 15 zł to skomentuje to tak:
"bez przesady to jest paraca a nie jakieś ksero ksiazki"
Hardknox
Kolego az mi wstyd pisac i komentowac, bo jak ktos taki zaniza tak rynek gdzie ja za projekt biore minimum 400 zl to brak mi slow i pytan dlaczego zrobilo sie tylu .pro w ciagu tych kilku miesiecy sprzedajacych profesjonalne szablony za 10 zl na allegro.

Mam nadzieje ze przemyslisz troche swoje postepowanie i nie bedziesz kolejnym ogniwem do windowania cen winksmiley.jpg
SHiP
Strona moze być, strasznie pusto ale w końcu tylko 15zł ;]

Co do ikonek.. jesli te sa z kde no tp GPL czyli mozna bez problemu używac
(http://www.kde-look.org/index.php?xcontentmode=22x27)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.