Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki jest maksymalny rozmiar uploadowanego pliku ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
macca
Witam,
napisalem skrypt, ktory po uploadowaniu pliku *.zip, w ktorym sa pliki .jpg, rozpakowuje go tworzy thumbnaile i zapisuje informacje o galerii do bazy.

PYTANIE: Ile wynosi maksymalny rozmiar pliku przy uploadzie ?

Wszystko dziala dobrze do momentu az plik *.zip ma ponad 2 Mb. Wtedy skrypt przypomina o podaniu pliku *.zip, tak jakbym nie uzupelnil tego pola.

To moj pierwszy post tutaj, wiec jeszcze sie przywitam, przedstawie - Tymon z Torunia, i zapytam: czy z Torunia sa jakies osoby na forum ?
menic
MAx rozmiar pliku do uploadu ustawua sie w pliku php.ini
kurtz
Hej
Cytat
PYTANIE: Ile wynosi maksymalny rozmiar pliku przy uploadzie ?
Domyslnie 2MB
Kod
upload_max_filesize = 2M

Cytat
To moj pierwszy post tutaj, wiec jeszcze sie przywitam, przedstawie - Tymon z Torunia, i zapytam: czy z Torunia sa jakies osoby na forum ?
Nope :) Ale chetnie spytam czy piwnica pod aniołem otwarta w sierpniu bo chce nawiedzic ;)

Pozdrawiam
Jabol
oprocz tego max rozmiar jest ograniczony poprzez łącze i maksymalny czas wykonania
macca
Cytat
MAx rozmiar pliku do uploadu ustawua sie w pliku php.ini

Czyli wystarczy ze usune ponizsza linijke i ograniczenia znikna ?

; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M
kurtz
Hej
Cytat
Czyli wystarczy ze usune ponizsza linijke i ograniczenia znikna ?

; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M
NIe. Jesli ja usuniesz zostanie przyjeta wartosc domyslna --> 2MB.

Zmien na wieksza w php.ini albo przez ini_set.

Pozdrawiam
macca
Cytat
Zmien na wieksza w php.ini albo przez ini_set.

wolalbym wykorzystac ini_set, ALE:

tutaj: http://pl2.php.net/ini_set jest napisane:

Name // Default // Changeable
max_execution_time // "30" // PHP_INI_ALL
upload_max_filesize // "2M" // PHP_INI_SYSTEM

czy Changeable=PHP_INI_SYSTEM oznacza ze moj skrypt nie moze tego zmienic za pomoca ini_set('upload_max_filesize', '10M'); ?
kurtz
Hej
Cytat
czy Changeable=PHP_INI_SYSTEM oznacza ze moj skrypt nie moze tego zmienic za pomoca ini_set('upload_max_filesize', '10M'); ?
Tak masz racje, przepraszma za wprowadzenie w blad. PHP_INI_SYSTEM onacza ze mozesz zminic wartosc tylko przez php.ini albo httpd.conf.

Pozdrawiam
macca
Dzieki za pomoc. Forum genialne, nie spodziewalem sie tak szybkiej reakcji!!

Cytat
Nope smile.gif Ale chetnie spytam czy piwnica pod aniołem otwarta w sierpniu bo chce nawiedzic winksmiley.jpg

Nie wiem, przez te PHPy zaniedbuje ostatnio starowke, dzis bede przejezdzal obok, sprawdze specjalnie dla ciebie.
maciu
a co oznacza PHP_INI_ALL ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.