Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czemu nie wyświetla na serwerze a w domu jest ok.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Ozarys
Witam.Mam taki mały problem. Na stronie w księdze gości skrypt mi nie zapisuje wpisów do pliku(atrybuty pliku są zmienione) to znaczy nie przenosi danych, ale na kompie w domu działa wszystko jak należy a na serwerze nic. Czy są jakieś wymagania serwerów co do skryptów php.
księga na stronie
Ksiega gosci
Cysiaczek
Przyczyn może byc wiele, ale skor masz dobre chmody, to stawiam na użycie przez Ciebie złych ścieżek dostępu do pliku, lub ewentualnie na niektórych serwerach masz wyłączony dostęp do plików.
dopy
  1. <?php
  2. if (isset($HTTP_GET_VARS)) extract($HTTP_GET_VARS); 
  3. if (isset($HTTP_POST_VARS)) extract($HTTP_POST_VARS);
  4. ?>

Dodaj ten kod na poczatku skryptow tej ksiegi - jesli zacznie dzialac to prawdopodobnie jest to problem w register_globals, z ktorego wiekszosc hostingow sie wycofala.

Pozdrawiam.
Ozarys
Cytat(dopy @ 8.07.2006, 11:43 ) *
  1. <?php
  2. if (isset($HTTP_GET_VARS)) extract($HTTP_GET_VARS); 
  3. if (isset($HTTP_POST_VARS)) extract($HTTP_POST_VARS);
  4. ?>

Wszystko działa jak należy. Wielkie dzięki. Jestem nowy i początkujący w php. Fajne forum i będę tu częstym bywalcem. Poz.
Jak może ktoś mnie naprowadzić gdzie i co czytać aby się nauczyć podstaw, na razie mam cienką książkę Programowanie w php z komputer świata która mnie wciągał w to wszystko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.