Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakładki a'la WinXP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
elnino.pl
Ostatnio bardzo często spotykam się z aplikacjami z Ajaxowymi zakładkami wyglądem zbliżonymi do tych z WinXP (np.: http://crystalpage.sourceforge.net/images/users1.jpg - po prawej: general, perms,...).

Czy jest to ogólnodostępny gotowy skrypcik, czy po prostu zbieg okoliczności?
nasty
Jest od cholery skryptow JS do robienia zakladek, wystarczy dodac troche css, i szczypte zdjec tych z winxp, i smacznego biggrin.gif
elnino.pl
Cytat(nasty_psycho @ 13.07.2006, 11:49 ) *
Jest od cholery skryptow JS do robienia zakladek, wystarczy dodac troche css, i szczypte zdjec tych z winxp, i smacznego biggrin.gif

Myślałem po prostu, że jest coś gotowego, super popularnego i większość z tego korzysta.
Cysiaczek
To chyba wogóle jakas moda prawda? Wszyscy chcą mieć drugi XP w necie tongue.gif, wszędzie takie same menu, wszędzie takie same tła, wszędzie takie same systemy, wszędzie MICROSOFT... no cóż - co by o nich nie powiedzieć, to chłopaki wiedzą, co to ergonomia biggrin.gif

@nasty_psycho - lepiej sie nie przyznawaj, że dodajesz zdjęcia z XP :haha.gif
elnino.pl
Muszę przyznać, że beta Office 2007 mnie powaliła. Nie udało mi się zainstalować bety Visty, ale jeśli interfejs jest równie dopracowany - system będzie bardzo ciekawy...
nasty
Cytat
Nie udało mi się zainstalować bety Visty
A mi sie udalo i musze powiedziec ze zatkaly mnie szklane i polprzezroczyste okienka i start menu.
Wszystko jest tam gdzie byc powino. A o dobioru kolorow juz nie bede mowic tongue.gif

tylko szkoda ze takie wysokie maja wymagania sprzetowe, ale coz cos za cos.
elnino.pl
Chętnie bym powalczył, ale nie mam czasu chwilowo. Uwiesza mi się po pierwszym restarcie w trakcie instalacji. Wrrrrrrrrrr
Cysiaczek
Cytat(nasty_psycho @ 13.07.2006, 10:11 ) *
A mi sie udalo i musze powiedziec ze zatkaly mnie szklane i polprzezroczyste okienka i start menu.
Wszystko jest tam gdzie byc powino. A o dobioru kolorow juz nie bede mowic tongue.gif

[sarkazm]
Heh. No prosze - jakbym widział swoje KDE smile.gif no pełen podziwu jestem dla MS za taką wspaniałą, nową koncepcję!
[/sarkazm]

ocenzuruję za Ciebie
ActivePlayer
nasty
@Cysiaczku, radze ci "ocenzurowac" o "porzyczaniu na chwile", bo ja raz malo nie dostalem warna za to tongue.gif
ale mozesz sobie bete z strony MS-a sciagnac
Rafiki
Cytat(nasty_psycho @ 13.07.2006, 10:11 ) *

tylko szkoda ze takie wysokie maja wymagania sprzetowe, ale coz cos za cos.

Jak ma Cie zatkac to zobacz sobie pulpit 3d w novelu winksmiley.jpg mozesz sobie ustawic film na krawedzi kwadratu 3d ktorym jest twoj pulpit winksmiley.jpg
NuLL
http://webfx.eae.net/dhtml/tabpane/tabpane.html -> Demo -> przelacz sobie CSSy guitar.gif
elnino.pl
Cytat(NuLL @ 13.07.2006, 21:23 ) *
http://webfx.eae.net/dhtml/tabpane/tabpane.html -> Demo -> przelacz sobie CSSy guitar.gif

@NuLL: Dzięki, na blogu wrzuciłem link do tapety smile.gif
slash12345
Wolę lekkie dla pamięci KDE z dekoracją crystal niż komercyjny wytwór komercjalistów pod tytułem Vista. Nie liczy się wygląd tylko funkcjonalność, a w Vista niewiele zmieni się w tym względzie.
Cysiaczek
@slash12345 - Popieram Cię w 100%, ale... jaką masz wersję KDE? Też bym chciał, żeby była lekka dla pamięci i wogóle dla kompa biggrin.gif Póki co, to w WinXP można odpalić na sprzęcie klasy celeron 300 Mhz i 64 RAM i po odpowiedniej konfiguracji chodzi dobrze. Linux z KDE tego jeszcze nie umie :/
Rafiki
Cytat(Cysiaczek @ 14.07.2006, 07:58 ) *
@slash12345 - Popieram Cię w 100%, ale... jaką masz wersję KDE? Też bym chciał, żeby była lekka dla pamięci i wogóle dla kompa biggrin.gif Póki co, to w WinXP można odpalić na sprzęcie klasy celeron 300 Mhz i 64 RAM i po odpowiedniej konfiguracji chodzi dobrze. Linux z KDE tego jeszcze nie umie :/

Chyba sie pomyliles, dokladnie jest na odwrot.

PS. http://www.youtube.com/watch?v=M0ODskdEPnQ
Cysiaczek
W czym się pomyliłem? W tym, że środowisko graficzne Windows (nie bardzo masz inne sensowne) jest szybsze niż KDE na Linuksie? Nie sądzę. Różnice na słabym sprzecie sa ogromne w działaniu. Kiedy miałem sprzet klasy celeron(400/566mhz) oraz 64-128 ram, to działanie w KDE było raczej małym koszmarem. Mam na myśli odpalanie np. Kwrite, openoffica, czy nawet zwykłe przeglądanie zawartości dysku przy użyciu konquerora. XP nie ma problemów z wydajnością na starszym sprzęcie. KDE jest ładniejsze, ma większe możliwości, ale na starych komuterach nie wyrabia na zakrętach/. zdecydowałem się na niemal pełne przejscie na to środowisko (wcześniej IceWM) dopiero na procesorze sempron 2600+ 512 ram. Dopiero teraz mogę korzystać ze wszystkich dobrodziejstw KDE.
Rafiki
Mowiac o srodowisku graficznym masz oczywiscie namysli Lunie ?

Ja na maszynie cel 333 i 64 ramy odpalalem kDE 3. ( juz niepamietam ile dokladnie winksmiley.jpg po odpowiednim skonfigurowaniu, wylaczenie takich efektow jak przezroczystosc sratata dzialalo w miare normalnie. Natomiast instalacja windowsa xp na tym sprzeciez byla nie mozliwa , trwala prawie caly dzien po czym uruchamianie i korzystanie z tego bylo masakra, nawet bo wylaczeniu polowy uslug jak bufor wydruku, obsluga sieci/netu sratata i wylaczenia luny.
Cysiaczek
No to nie wiem jak Ty instalowałeś tą winde tongue.gif. Oczywiście praca przy 64 RAM, kiedy masz uruchomione mnóswtow usług jest nie do przyjęcia. Tu juz potrzeba 128. Jakkolwiek widziałem nie raz CEL 300 i 64 RAM z XP. Nawet pare razy instalowałem go na takiej maszynie - instalacja przebiega normalnie.
Jest jeszcze jedna możliwość, której oba jnie wzieliśmy pod uwagę - który XP? Ten z SP2, czy ten bez?
Ten z SP2 to faktycznie nie nadaje sie na takie maszyny (trzeba 500mhz+ 128 ram do pracy).
scanner
Ja wiem, ze to jest Hydepark, ale zaczyna sie robić offtopik - jak checie podyskutować o wyższości KDE nad Luną czy odwrotnie, to zapraszam na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.