Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt 4 w 1 - warto ??
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Robert
Witam !!
Aktualnie pisze skrypt odpowiedzialny za dodawanie komentarzy do newsow, edycje newsow, usuwanie newsow, dodawanie newsow i ogolny panel. Chcialem wszystko zmiescic w jednym pliku. Z tym nie bedzie problemu lecz zastanawiam sie czy mozna az taki dlugi skrypt napisac w jednym pliku. Czy moze podzielic na osobne pliki - w oddzielnym pliku edycja, w oddzielnym komentarze itd...
Jakie beda skutki pracy skryptu ktory bedzie wszytko mial w jednym pliku questionmark.gif

Pozdrawiam
mhs
na moj gust to:
1) dodawac komentarz moze kazdy kto go aktualnie czyta (ewentualnie zarejestrowani uzytkownicy)...
2) edycja, dodawanie, usuwanie i panel: do tych skryptow ma miec dostep tylko niektorzy uzytkownicy... z poziomu panelu udostepniasz np. autorowi tekstow dodawanie, usuwanie i edycje newsow...

w tym wypadku wydaje mi sie, ze jedyne sensowne wyjscie to oddzielenie tego na osobne moduly...
Robert
Wiec tak
1) admin - edycja newsow/komentarzy, dodawanie newsow/komentarzy, usuwanie newsow/komentarzy,
2) czlonkowie - tylko dodwanie komentarzy i ogladanie komentarzy ma sie rozumiec winksmiley.jpg

To jak radzicie??
mhs
tak, to jest wg. mnie najsensowniejsze rozwiazanie....
Robert
Mam nadzieje ze skrypt nie bedzie wolniej pracowal winksmiley.jpg questionmark.gif
FiDO
No co Ty... a nawet jesli bedzie to beda to jakies mikrosekundy, ktorych nie zauwazysz..
Ja tez preferuje rozdzielanie takich rzeczy na osobne pliki, latwiej sie pozniej w tym polapac.
cahe
Cytat
No co Ty... a nawet jesli bedzie to beda to jakies mikrosekundy, ktorych nie zauwazysz..
Ja tez preferuje rozdzielanie takich rzeczy na osobne pliki, latwiej sie pozniej w tym polapac.

No i łatwiej modyfikowac :-). Również polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.