Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [konkurs] Zaprojektuj herb zespołu piłkarskiego!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ferr
Klub Sportowy Poznań FC zaprasza do wzięcia udziału w konkursie na nowy herb zespołu.

Konkurs trwa od 12 sierpnia do 25 sierpnia bieżącego roku i jego celem jest wyłonienie najodpowiedniejszego dzieła, które być może stanie się nowym, oficjalnym herbem klubowym. Wziąć udział może każdy - amator, profesjonalista, kobieta, niepełnoletni - to nie ma znaczenia.

Na zwycięzcę czeka nagroda pieniężna w postaci 150 złotych oraz klubowego szalika (bądź jego równowartość).

Szczegółowe informacje o konkursie, wymagania co do prac oraz regulamin są dostępne na oficjalnej stronie konkursu: http://konkurs.poznanfc.pl

Pozdrawiam
ano
Hmm... czy organizatorzy się przypadkiem nie pomylili? Nagroda 150 złotych + klubowy szalik?! Co to za "jaja"...?exclamation.gif?
tiraeth
A czy "kolory przewodnie" nie powinny zostać podane jako np. PANTONE ewentualnie CMYK ? smile.gif

Nagroda pieniężna, że powiem... skromna....

(btw. może warto o tym napisać na powiedzmy webesteem lub webhelp, no ewentualnie digart ?)
ano
Ok, już wymyśliłem coś, takie 2 małe dzieła:
1. http://img46.imageshack.us/img46/6128/kulikvn1.jpg
2. http://img46.imageshack.us/img46/694/beznazwy2fb9.gif (ekstra moim zdaniem)

Oba oczywiście dostępne w formacie wektorowym i w palecie
C - cielisty
M - morski
Y - jaśmin
K - kakao
.

@tiraeth - jak coś to proponuje to dać na webhelp'ie, bo to przecież za wysoki poziom konkursu, żeby na webesteem dać:twisted: aaevil.gif
SHiP
Panowie, Panowie spokojnie... mniejsza o pieniądze liczy sie sława...
Cytat
Dodatkową nagrodą jest podziw talentu pośród wszystkich zawodników klubu Poznań FC.

Po prostu Śmiechu Warte laugh.gif
ferr
Sam jestes smiechu wart, jesli nie masz tyle rozumu, by uszanowac czyjas inicjatywe, to radze siedziec cicho i nie pisac bezcelowych, nabijajacych sie z innych, glupot.

Tymczasem znalezli sie chetni uczestnicy konkursu, a wyloniona, zwycieska prace mozna podziwiac pod tym adresem: www.konkurs.poznanfc.pl
whiller
Moim świetne logo wygrało biggrin.gif
Naprawde podziwiam.
nazihipi
Cytat(ferr @ 27.08.2006, 19:58 ) *
Tymczasem znalezli sie chetni uczestnicy konkursu, a wyloniona, zwycieska prace mozna podziwiac pod tym adresem: www.konkurs.poznanfc.pl

Stare logo bardziej pod Hooligansów można było podpiąc .. bardziej mi się podobało niż to nowe, które nie bardzo do mnie przemawia..
hwao
No no, naprawde bardzo ładne
Balon
no komus sie chcialo widze zrobic ;d 150 zł za cos takiego to i tak za duzo wiec nagroda wysoka biggrin.gif
Bastion
Logo ładne smile.gif konkurs super - oby więcej takich bylo
Dex1987
hmm 150 zł to za mało na takie logo? wydaje mi się ze cenę jest całkowicie w porządku. Bo w moim rozumowaniu grafik bierze za stronę tysiąc złotych gdzie jest o wiele więcej pracy (a to nie wygląda na kilka dni spędzonych w photoshopie, przez co nie chce powiedzieć ze logo jest brzydkie, wręcz przeciwnie jest super). Jak dla mnie konkurs jak najbardziej ok, a zwycięzca ma 150 zł w kieszeni i o jedną, całkiem niezłą prace więcej w portfolio.

Pozdrawiam
spenalzo
Jakieś 80% pracy nad logo to praca głową (nie, nie tak jak Zidane) a reszta to dłubanie w programach. Wbrew pozorom wcale nie jest łatwo wymyślić oryginalne logo, i to jeszcze związane z firmą zleceniodawcy.

btw, logo raczej nie robi sie w photoshopie tylko w programach do grafiki wektorowej.
Dex1987
no może nie jestem grafikiem więc sie kłucił nie będę smile.gif ale jak dla mnie wykonanie czegoś takiego za taką cenę jest w porządku smile.gif
athabus
Jak dla mnie tak dyskusja nie ma sensu biggrin.gif
Wiadomo, że za każdą kwotę można znaleźć grafika, który zaprojektuje logo: i za 15zł i za 15k zł. Jeśli komuś cena 150 zł odpowiada to jest ok. Uważam, że sama cena 150zł za logo dla drużyny piłkarskiej to jest dobra cena.

Już wcześniej śledziłem tą dyskusję i trochę mnie dziwią osoby, które śmiały się z tego konkursu. Kurcze jest to jakiś tam amatorski klub, który chce mieć logo - chwała za to że jakąkolwiek nagrodę ufundowali i na prawdę nie rozumiem dlaczego się ludzie śmieją - ja sam, gdybym był grafikiem, chętnie bym dla nich logo wykonał nawet za darmo. To nie jest firma, żeby musieli płacić "normalną stawkę" i też nikogo nie zmuszają, żeby dla nich pracował.
Turgon
Zgadzam się z athabusem. Często małe kluby piłkarskie nie mają w swych szeregach grafików, ani też często nie stać ich na jakieś profesjonalne studia. Nikogo nie zmuszali. Tylko zorganizowali konkurs i wyszło smile.gif.
ferr
Panowie - dokladnie smile.gif. Liczy sie przede wszystkim inicjatywa, a nie poskomliwania 15-latkow, ktorzy raz dostali zlecenie za 300zl i mysla, ze sa super opiniotworcza elita w branzy.

Ciesze sie, ze logo bardzo dobrze sie przyjelo, nawet tutaj, u osob postronnych. Z wielka checia pokaze Wam projekt szalika z nowym herbem, kiedy takowy bedzie juz dostepny winksmiley.jpg

Pozdrawiam.
ano
To miało być logo dla Poznań FC - Fan club, czy Lecha Poznań?!

Cytat
Panowie - dokladnie . Liczy sie przede wszystkim inicjatywa, a nie poskomliwania 15-latkow, ktorzy raz dostali zlecenie za 300zl i mysla, ze sa super opiniotworcza elita w branzy.

Wydaje mi się, raczej, że ten konkurs był dla 15 latków :| Tzn. wygrała nawet niezła praca, jednak nie za takie pieniądze!
whiller
To był konkurs. Nie zlecenie.
Zwróć na to uwagę smile.gif
SHiP
Fajne logo wygrało, podoba mi się.

Cytat(athabus @ 6.09.2006, 10:34:58 ) *
Jak dla mnie tak dyskusja nie ma sensu biggrin.gif
Wiadomo, że za każdą kwotę można znaleźć grafika, który zaprojektuje logo: i za 15zł i za 15k zł. Jeśli komuś cena 150 zł odpowiada to jest ok. Uważam, że sama cena 150zł za logo dla drużyny piłkarskiej to jest dobra cena.

Już wcześniej śledziłem tą dyskusję i trochę mnie dziwią osoby, które śmiały się z tego konkursu. Kurcze jest to jakiś tam amatorski klub, który chce mieć logo - chwała za to że jakąkolwiek nagrodę ufundowali i na prawdę nie rozumiem dlaczego się ludzie śmieją - ja sam, gdybym był grafikiem, chętnie bym dla nich logo wykonał nawet za darmo. To nie jest firma, żeby musieli płacić "normalną stawkę" i też nikogo nie zmuszają, żeby dla nich pracował.

Chcesz pracowac za darmo? Kurcze mógłbym Cię zatrudnić winksmiley.jpg

Co do konkursu to była to tak zwana tania deska ratunkowa. Klub nie miał pieniędzy na profesionalne studio reklamy więc zorganizował konkurs...
athabus
Cytat(SHiP @ 8.09.2006, 23:43:42 ) *
Chcesz pracowac za darmo? Kurcze mógłbym Cię zatrudnić winksmiley.jpg

Hehe praca za darmo to nie jest moje powołanie, ale od czasu do czasu można zrobić coś za darmo - np. dla jakiejś fundacji czy organizacji non-profit. Faktycznie śmieszne byłoby gdyby to była jakaś poważna firma, która zaoferowała by 150 zł za profesjonalne logo... no ale to tylko jakiś klub/fankclub, który pewnie nie dysponuje dużymi funduszami.

Cytat
Co do konkursu to była to tak zwana tania deska ratunkowa. Klub nie miał pieniędzy na profesionalne studio reklamy więc zorganizował konkurs...

dokładnie tak. I miło z ich strony, że zrobili zrzutkę, żeby symbolicznie uhonorować zwycięzce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.