Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy lubisz policje ???
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
Patrzylem se tak pare for w internecie i zauwazylem sa sa tam tematy na temat policji. Wiec tez postanowilem utworzyc taki temat. Glosujcie w ankiecie i wyrazajcie to co czujecie na temat policji ...

----------------------
a jednak pojawiły sie głosy by zmienić ten temat
(DeyV)
xeonderator
Cytat
Patrzylem se tak pare for w internecie i zauwazylem sa sa tam tematy na temat policji. Wiec tez postanowilem utworzyc taki temat. Glosujcie w ankiecie i wyrazajcie to co czujecie na temat policji ...

niestety te forum jest przeznaczone do php a pozatym co robi złego ta policja?? no wiem że biją ale pseudokibiców
ramze
Bardzo niezręczny temat i bardzo głupi. Nie o to chodzi czy policję lubimy czy nie, chodzi o to czy przestrzegmy prawa. Ja np. nic do policji nie mam bo oni nic do mnie nie mają. Nie to, ze lubię policje, poprostu uważam, że policja to instytucja, która jest jednym z najwazniejszych wynalazków w ludzkości. A dlaczego? Wyobraźcie sobie wielki strajk policji, nikt palcem nie kiwnie, zaden policjant, i wtedy by się okazało jak bardzo policja jest porządana i jak wszystcy za nią przepadają.

Co mnie denerwuje? Gówniarze, którzy pełną piersią deklarują niechęć wręcz nienawiść do policji bo nasłuchai się hophopów albo innych antypolicyjnych badziewiów (no bo jak można śpiewać, że policja jest do dupy będąc całkowicie od niej zależnym, to jest nielogiczne i bardzo nieroztropne). Prawie kazdy hophopowiec śpiewał kiedyś, że nienawidzi policji, ale niech sobie przypomni jak mu napieprzyli za rogiem to gdzie ze swoim kuku poleciał. Hopohopowcy mnie nie wkurzają tak bardzo gdyż zazwyczaj są to osoby, które już coś przżyły, może nie raz pałą dostali, ale te pieprzone dzieciaki, które gówno wiedzą o pracy policji i nie potrafią sobie nawet wyobrazić tego co by się stało gdyby nie było policji.

A cz Ty chcesz aby nie było policji? Moim zdaniem takie powinno być pytanie, bo to czy lubimy czy nie to mało istotne, poprostu jak sobie wyobrażacie życie bez policji?

Może to jest zbyt propolicyjne i wem, ze nienawiśc do policji po cześci beirze się stąd, że policja od zawsze była środkiem represji na ludności aparatu rządzącego (i to jest to o czym gówniarze nawet pojęcia nie maja) ale denerwują nie takie bezsensowne pytania, moze nie bezsensowne ale bardzo debilne. I watpie, że taki temat poruszyla osoba powyzej 16 roku życia (poniżej 16 gówniarze, powyżej tez, ale juz co niektórzy mają zdanie o policji wyrobione winksmiley.jpg).
xeonderator
Cytat
Co mnie denerwuje? Gówniarze.

Ja nie jestem hopowcem a jeżeli chodzi o łamanie regulaminu php.pl to tem co napisał gówniarz powinien dostać kare hjehjehjehje.(admin może sobie łamać regulamin bo przecież on ma przewage )
Ja do policji nic nie mam bo przecież oni nic nie majo o mnie ale w wiadomościach mówio czasem że policja zastrzeliła cywila albo pijany policjant na służbie. Lubić czy nie to jest dylemat !!
ramze
Cytat
Ja nie jestem hopowcem a jeżeli chodzi o łamanie regulaminu php.pl to tem co napisał gówniarz powinien dostać kare hjehjehjehje.(admin może sobie łamać regulamin bo przecież On ma przewage)

laugh.gif Jaki admin :?:biggrin.gif
xeonderator
Cytat
Cytat
Ja nie jestem hopowcem a jeżeli chodzi o łamanie regulaminu php.pl to tem co napisał gówniarz powinien dostać kare hjehjehjehje.(admin może sobie łamać regulamin bo przecież On ma przewage)

laugh.gif Jaki admin :?:biggrin.gif

sory za błąd
dchcorp
Podzielam zdanie ramze'a.

Kiedys widzialem kolesia ktory mial koszulke z napisem: "CHWDP. Chuligani zawsze razem!". To sie w glowie nie miesci!!!

Swoja droga, ciekawe co by tacy od HWDP mowili, gdyby już mieli swój świat bez policji. Jakby im ktoś wybił całą rodzinę i nic by nie mogli zrobić, a morderca by chodził sobie dalej po ulicy.

Policji można nie lubić(ten organ nie funkcjonuje akurat zbyt dobrze w naszym kraju), ale bez policji to by było jak w 'Mad Max'ach czy innych tego typu filmach, a w takim swiecie nie chcial bym zyc...

Kiedys policja mnie zgarnela 'za nic', stracilem przez nich kupe czasu, nerwow, ale nie powiem zebym mial do nich zal, po prostu wykonuja swoja prace.

Ale w sumie na policje bluźnia tylko 15-letnie gowniarze, dorosną to zrozumieją...

Pozdrawiam
DeyV
zastanawiamłem sie czy nie zmoderować tematu.
Ale z uwagi na ortografie - zostawię :?
pagolik
Hehe smile.gif

1. Jak mozna zastrzelic czlowieka za koszulke z napisaem HWDP questionmark.gif? Lecialo to na TVN w programie ,,Pod Napięciem,, MOze ktos ogladal ...
Policja pewnie mysli ze zastrzeli 1, 2 to bedziemy sie ich bac... Ja akurat tak nie uwazam i osobiscie jak narazie to do policji nic nie mam ... Oprocz tego ze mnie spisali ze ide sobie srodkiem ulicy ...

2. No zauszmy ze jakis bandzior zgarnal mi rodzine. Dostanie kare 5 lat a wyjdzie po 2 za dobre sprawowanie i co ? Znow zacznie zabijac ... Wiec co ? Przez 2 lata spokoj a potem znow morderca wraca. Co uwazacie na ten temat questionmark.gifquestionmark.gif (Prosil bym nie bluzgac ...)
dchcorp
Cytat
1. Jak mozna zastrzelic czlowieka za koszulke z napisaem HWDP questionmark.gif? Lecialo to na TVN w programie ,,Pod Napięciem,, MOze ktos ogladal ...
Policja pewnie mysli ze zastrzeli 1, 2 to bedziemy sie ich bac... Ja akurat tak nie uwazam i osobiscie jak narazie to do policji nic nie mam ... Oprocz tego ze mnie spisali ze ide sobie srodkiem ulicy ...

Policja zastrzelila kogos za koszulke HWDP? Szczerze mowiac, nie slyszalem o tym incydencie.

Kiedys obywatele bali się policji. I dobrze. Przynajmniej byl porzadek.
Mieszkam w blokach. Wiesz co tu sie w weekend? Trzeba sie poduszeczka przykryc zeby usnac. Rozwydrzone zachlane malolaty laza po osiedlu i pruja 'ryja' do 3 nad ranem. I tu powstaje problem: policja do takich to sie boi podejsc. Bo oberwie, 15 na 2 to za duza przewaga. Kiedys cos takiego bylo nie do pomyslenia, spalowali by gowniarzerie raz czy dwa razy, to juz by nikt sie nie prul.

Cytat
2. No zauszmy ze jakis bandzior zgarnal mi rodzine. Dostanie kare 5 lat a wyjdzie po 2 za dobre sprawowanie i co ? Znow zacznie zabijac ... Wiec co ? Przez 2 lata spokoj a potem znow morderca wraca. Co uwazacie na ten temat questionmark.gifquestionmark.gif (Prosil bym nie bluzgac ...)

Takie w Polsce jest prawo, niedoskonałe.
Za morderstwo z premedytacja powinien byc stryczek.
Jeśli kare smierci wykonuje sie w USA, 'cywilizowanym panstwie', to mozna tez u nas.
Dożywocie w sumie nie jest straszna kara. Przestepca zaadaptuje sie do otoczenia, po prostu spedzi zycie w kiciu i tyle. To tez zycie, tylko troche inne. Natomiast smierc...
zulus
Zgadzam się z pagolikiem
Ja równierz słyszałem o tym zdarzeniu stego co wiem było o tym głośno a ci z HWDP specjalnie zaczęli nosić koszulki z napisem:
Cytat
!!!HWDP!!!
Zabij mnie za koszulkę.

Zamiast bać się policji stali się jeszcze zuchwalsi.
FiDO
No ile bylo takich przyadkow?? Jeden tylko z tego co wiem...
W kazdej grupie ludzi znajdzie sie zawsze jakas czarna owca, pozatym nie wiadomo dokladnie czy postrzelil go za sama koszulke czy cos jeszcze.
Pozatym wyobraz sobie sytuacje, ze idziesz sobie ulica i widzisz kolesia z koszulka a na niej napis: "CHW[tu imie i nazwisko Twojej matki]" (no offence, to tylko przyklad w miare analogiczny do tamtego), podejrzewam ze jakbys mial przewage to bys mu tego plazem nie puscil.
Pozatym to ze policjanci paluja chuliganow to wg mnie dobrze, moze jak dostanie taki typek porzadny wpier... to zmadrzeje.
Ktos musi rzadzic na ulicach i wole zeby to byla policja niz jakies dresy/wandale.
Therronis
a kto bedzie pilnowal straznikow? - taki cytat mi sie przypomnial
itsme
mam wrazenie ze hydepark spada na psy ... daja tematy tak banalne ze coraz czesciej omijam hydepark ....

od wrzesnia pewne tematy beda zamykane nawet ten dzial musi miec jakis poziom

co do policji jest byla i bedzie .... tak jak pseudokibice, zlodzieje, mordercy, 15-latkowie ktorzy sadze ze swiat jest ich, sa jeszcze gwalciciele, pedofile i przestapstwa gospodarcze .....

od jednego mojego znajomego uslyszalem pewne zdanie ktore zawsze jest przy gdy sie zastanawiam nad podobnymi sprawami

Cytat
Szkoda marnować czas na rzeczy na które i tak nie masz wpływu

Po co myslec dlaczego jest bieda, nie ma pracy, czy lubie policje - moje myslenie nic tu nie zmieni wiec po co questionmark.gif

a swoja droga w mojej codziennej pracy kontakt z policja, prokuratura czy tez sadem jest bardzo czesty i podziwiam Policje za to ze maja jeszcze ochote chronic nas gdy pracuja w takich warunkach. stare maszyny, biurka 20 letnie, brak papieru itp .......... makabra

i ostatnia refleksja czysto matematyczna jezeli niewinny czlowiek traci zycie z rak policji (co moze sie zdarzyc raz na jakis czas) zas z rak pseudokicow i innych pomylencow (kierowcow na gazie) ginie codziennie 40-50 osob to w roku 1/16425. Zaznaczam jednoczesnie ze wspolczuje rodzinie tego dziecka.

Policji jest nie trzeba lubic ale nalezy ja zaakceptowac i nie zwalczac lecz dostosowac sie do prawa obowiazujacego w Polsce.

Tak jak regulamin na forum.
pagolik
Dzieki za wypowiedzi ! smile.gif ITSME jak chcesz mozesz zamknac temat ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.