Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozdzielczosc strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
pagolik
Nie wiem czy to dobry dzial, w razie czego prosze o przeniesienie i przepraszam za blad.

Mam rozdzielczosc 1280x1024.. robilem prosta strone dla znajomego, gdzie zamiast stosowac tabele i inne, zastosowalem mapowanie wspolrzednych na plikach graficznych. Wlasciwie to tylko menu jest oparte na tabeli. No i jak mozna sie domyslic, robilem tak, zeby na na mojej rozdzielczosci wszystko bylo ok. Zmieniam rozdzielczosc na 1024x768, a tu pod Firefoxem lipa (grafika zjecala pod menu..), a w explorerze jest wszystko OK. Myslalem, zeby zmienic wysokosc i szerokosc grafiki.. ale robic to dla 3 rozdzielczosci.. troche pracy.

a) Dlaczego strona pod Firefoxem sie psuje, a pod IE dziala dobrze w nizszych rozdzielczosciach ?

cool.gif ma ktos moze albo umialby w wolnym czasie napisac skrypt, ktory bedzie na pierwszej stronie pokazywal 3 rozdzielczosci do wyboru i po kliknieciu na dana rozdzielczosc ten skrypt automatycznie dostosuje do niej strone ? tak zebym nie musial zmieniac calej grafiki ;/ Widzialem cos takiego w javie, ale tam byly poprostu odnosniki do 3 indexow.

Pozdrawiam.

Aha, adres strony w razie czego: www.grupamuzyczna.com
rama
Odpowiedź jest prosta, ponieważ cała strona jest tragicznie napisana, gdyż otwierasz n razy znacznik body, table oraz innych, a w dodatku to prawie niczego nie zamykasz, więc głównie odsyłam do podstaw htmla/xhtmla winksmiley.jpg
Poza tym, sądzę, że rozwiązaniem Twojego problemu będzie ustawienie parametru css o nazwie "float" lub poprostu zdefiniowanie ręcznie szerokości strony "width", itp.

Zapraszam do lektury winksmiley.jpg
Problem rozdzielczości by Michał Paluchowski @ nethut.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.