Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie o stat.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Lee
Mam pytanie odnośnie statystyk Stat.pl otóż która zakładka wskazuje unikalne odwiedziny (uniq) moze jaśniej co wskazuje tam uniq, bo jedni mówią tak drudzy tak, faq inaczej i już nic nie rozumiem. Jak by ktoś chciał to niech wpisze login "gothicworld_lee" (konto gościa) i mi powie ile ja mam uniq (i powie jak to sprawdził) bo nie jestem pewien czy dzisiaj (29.08) mam 700uniq ( aaevil.gif ) czy trochu ponad 400 ( worriedsmiley.gif )...

Pozdrawiam winksmiley.jpg
tiraeth
Eeeee, pewnie będzie to Wizyty / Podsumowanie ...
Lee
a nie przypadkiem Użytkownicy / Podsumowanie ? Tak mi kolega mówił, że Użytownicy = Users = Uniq, ale jak Wizyty / Podsumowanie to lepiej dla mnie tongue.gif
WereWolf
Użytkownicy - lista użytkowników, czyli unikalnych gości na stronie, liczba nie zwiększa się przy kolejnym wchodzeniu na stronę

Wizyty - lista wizyt, czyli unikalnych wejść na stronę - nawet jeśli dany użytkownik (pod względem cookie, czy IP) był wcześniej na stronie, to kolejne wejście będzie zwiększało liczbę wizyt
kwiateusz
Użytkownicy/podsumowanie to ilość unikalnych wejść winksmiley.jpg

a Wizyty/podsumowanie to ilość odsłon
WereWolf
Cytat(kwiateusz @ 30.08.2006, 12:36:30 ) *
Użytkownicy/podsumowanie to ilość unikalnych wejść winksmiley.jpg

a Wizyty/podsumowanie to ilość odsłon

niezupełnie... tzn. nie jestem pewien jak to konkretnie jest teraz na stat.pl oznaczone, ale ogólnie to jest taki schemat...

ktoś kto nie wchodził jeszcze nigdy na stronę - skrypt zapisuje go jako unikalnego gościa/użytkownika, jednocześnie zapisuje wejście/wizytę na stronie i wyświetlenie/odsłonę strony
ten sam użytkownik przechodzi na kolejną stronę serwisu - zapisywane jest tylko wyświetlenie/odsłona strony

użytkownik, który już wcześniej był na stronie - skrypt zapisuje mu tylko wejście/wizytę na stronie + wyświetlenie/odsłona strony
kolejna wizyta tego użytkownika, tak jak poprzednio, zapisywane jest tylko wyświetlenie/odsłona strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.