Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przyjazne Panele administracyjne
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zdzichu
Witajce. Jako że wzorowanie się na czyichś rozwiązaniach nie jest przestępstwem, chciałem zapytać Was, jakie widzieliście ciekawe i funkcjonalne Panele Administracyjne cmsów (nie mówię tutaj teraz o kolorystyce, grafice, rozmiarze tekstu czy kroju czcionek biggrin.gif) chodzi mi o zwykłe rozmieszczenie przycisków, funkcji. Z góry dzięki za odpowiedzi smile.gif
skowron-line
Cytat(zdzichu @ 16.09.2006, 14:56:08 ) *
chodzi mi o zwykłe rozmieszczenie przycisków

wiesz jesli chodzi o zwykle rozmieszczenie przyciskow to moim zdaniem i ja tak robie w panelu admina nie ma zadnej grafiki tylko jakies ładne nie oczojebne kolory przyciski duze czytelne wszystko ladne i przejzyste bez bajerow i fajerwerkow.

"piekno tkwi w prostocie"
zdzichu
to, że kolory mają być stonowane, a wszystko proste (bo wkońcu w PA liczy się użyteczność a nie wygląd) to jest jasne. Chodzi mi tylko o jakieś przykłady dobrego panelu (najlepiej jakieś online-demo, ew. screen)- choć może być też opis co ciekawszych rozwiązań. Póki co jestem za poziomym menu z większością opcji w topie (jakieś sensowne pogrupowanie, z łatwym dostępem do wszystkich opcji)+ boczne menu z najczęściej używanymi opcjami + wkomponowany w top blok z danymi usera (tj. zalogowany jako, wyloguj się, data ostatniego logowania, ostatniego nieudanego logowania itp itd)
NuLL
phpAdsNew smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.