Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CMS] Modyfikacja, odpłatna instalacja, a licencja
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
J0kR
Witam,

ciekawi mnie jedna sprawa. Ostatnio natknąłem się na oferty firm, które instalują dostępne na sieci cms'y, czasami je modyfikują do potrzeb klienta, a następnie hostują je odpłatnie na własnych kontach. Czy za instalacje i modyfikacje takiego softu OS można pobierać opłaty? Czy mogę ściągnać darmowego eZ publish, Jamal lub Mambo i zainstalować je klientowi za jakąś opłatą? Załużmy, że klient w tym przypadku to jakaś firma. Chciałbym całkiem rozwiać swoje wątpliwości.

Pozdrawiam.
nospor
NIe za bardzo ten dzial. Przenosze
sf
Tak, mozesz pobrac oplate.
dr_bonzo
To software (skrypt CMS) jest za darmo -- twoja praca (instalacja, modyfikacja itd.) nie (no chyba ze postanowisz inaczej smile.gif).
Wykrywacz
To tak jak swojego czasu aby ominąć ograniczenia cenowe na fajkach. W niektórych kanjpach doliczano na rachunku do ceny fajek ich podanie. Czyli rozpakowanie i ew. podanie np. na tacce. Różnie to bywało. Nawyk został, zawsze jak w knajpie kupowałem fajki ( od 4 dni nie pale biggrin.gif ), to mówiłem, poproszę same papierosy i proszę ich nie otwierać.

Czasem odmawiali sprzedaży mówiąc że bez zapalek ..... smile.gif

Podobnie z CMS'ami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.