ssspark
16.10.2006, 18:38:53
Witam, szukałem dzisiaj cały dzień i nie znalazłem rozwiązania więc piszę.
Mam zmienną $order
Przypisuje do niej tekst i inne zmienne przekazane z formularza ($imie_nazwisko, $adres ...) :
$order .= "Imię i nazwisko : ".$imie_nazwisko;
$order .= "Adres : ".$adres;
itp...
Wyświetlam $order na stronie i wszystko gra. Wyswietlają się teksty i wartosci z formularza
Ale przy przesłaniu jej przez sesję bądź ukryte pole formularza do innej strony z $order są jakby wycinane wartości tamtych zmiennych.
Dlaczego, przeciez $order jest sklejką wartości zmiennych i tekstu czyli docelowo zmienną tekstową?
Z góry dziękuję za pomoc.
thornag
16.10.2006, 18:41:46
A mozesz pokazac troche wiecej kodu ? Moment w ktorym przypisujesz to do sesji albo formularza ?
ssspark
16.10.2006, 18:48:57
w 1szym pliku mam:
echo($order); <- wyswietla poprawnie wszystkie dane
$_SESSION['order'] = $order; //przypisanie do secsji
w 2gim pliku:
$order2 = $_SESSION['order'];
echo($order2); <- wyswietla to co było zwykłym tekstem w zmiennej $order a nie wyswietla tego co było wartością zwróconej z formularza zmiennej
fx69
16.10.2006, 21:35:47
sprobuj zarejestrowac zmienna sesyjna order za pomoca session_register
tj.:
<?php
?>

jesli nie o to chodzilo, to wrzuc na samym poczatku drugiego pliku:
<?php
?>
ssspark
16.10.2006, 23:33:08
Niestety nie pomaga session_register(). zastanawiam się czy w momencie przypisywania do $order = "Imie nazwisko:".$imie_nazwisko nie tworzy się w $order jakas referencja do $imie_nazwisko? Bo tych zmiennych nie ma już w 2gim pliku... Ale skoro $order to zmienna tekstowa to wydaje mi się że nie ma takiej możliwości...
Jak juz skleisz zmienna order nadaj druga zmienna np $order_full i pozniej przypisz zmienna
<?php
$_SESSION['order'] = (empty($_SESSION['order'])) ?
$order_full : $_SESSION['order'] . $order_full; ?>
thornag
17.10.2006, 09:51:59
A ja od siebie dorzuce zebys sprawdzil czy na poczatatku pliku napewno masz session_start();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.