Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana nazwy pliku przy kopiowaniu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Jeżyk-1
http://forum.ovh.pl/showthread.php?t=1672

jak do tego dodać żeby kopiowane pliki o określonej nazwie albo żeby pliki były nazwane "aaa1", "aaa2", "aaa3" i tak dalej?questionmark.gif
1010
Ehh, jak już piszesz na wielu forach to przynajmniej skopiuj temat żeby to tak głupio nie wyglądało...
erix
@1010: Jeżyk-1 zadał konkretne pytanie, czyż nie?

rename" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, dir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i odpowiednia pętla.
Jeżyk-1
@1010 ja zapomniałem gdzie to napisałem i dlatego jeszcze raz się tu spytałem,
@erix a napiszcie mi chociaż jak to ma wyglądać bo php to ja się od nie dawna interesuje i jeszcze nie wiem jak to połączyć wszystko sad.gif
erix
Za pomocą klasy dir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual pobierasz pliki i foldery z danego katalogu. Na stronach manuala masz wszystko pięknie pokazane jak to zrobić. Potem, w każdym przebiegu pętli sprawdzasz, czy wpis jest plikiem (bo pojawią się również foldery) i umieszczasz w tablicy. Następnie liczysz ilość elementów tablicy i na podstawie uzyskanej liczby zmieniasz za pomocą rename" title="Zobacz w manualu php" target="_manual nazwę.

Jeśli to, co napisałem jest dla Ciebie czarną magią, to proponuję sięgnąć po jakiś kurs php.
Jeżyk-1
ok. coś pokąbinuje biggrin.gif
THX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.