Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena całej strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Master Miko
Witam,

Prosiłbym o oceny. Robiłem wdg. wytycznych zleceniodawcy... i oto co wyszło smile.gif
http://pawelwoo.com/

(galeria fotograficzna)

Proszę oceniać:
- kod
- wygląd
- obsługę
- itp itd czyli wszystko smile.gif

Narazie mało contentu.. no ale popracuję nad tym winksmiley.jpg
Cysiaczek
Zastosowałeś przezroczystość, co nie wyszło na dobre - jest nieczytelnie. Dodatkowo pojawia się jakieś obramowanie wokół menu, gdy najedziesz myszką. Wiem, że efekt zamierzony, ale mi się nie podoba. Dodatkowo menu jest zbytnio odsunięte od treści - wygląda na to, że chcesz wyeksponować tło, a tło to... tylko tło : ) Może w wersji ostatecznej będzie lepiej.
5/10

Pozdrawiam.
vip3r
Strona jest fajna, ale moglo by byc troche wiecej kolorow. Do tej strony mi nie pasuje ta roslina. Niepotrzebnie na stronie napisales PawelWoo.com. Lepiej bez tego napisu by wygladala strona. Dopracuj te bledy i strona bedzie fajna:). Moja ocena to 6/10
Master Miko
Liść miał byś w założeniu...

co do "tła" powiększe content.
Co do napisu "Pawelwoo.com" zmienie na dyskretniejszy

Dzięki za uwagi... otworzyły mi trochę oczy winksmiley.jpg
ActivePlayer
chciales zastosowac troche minimalu, mialo byc prosto i czytelnie. jest za prosto (nieudolnie), nieczytelnie, tlo wcale nie jest tak dobre zeby je eksponowac, moze sproboj zmienic na jakies konkretniejsze.

moja ocena 2/10
vip3r
Proponuje ci usunac tego liscia.
Balas
Za ciemno, nieczytelnie (wina tla i kolorow). Strona startowa tez nie wyglada najlepiej, zarowno napis jak i aparat.
Turgon
Nie czytelny zupełnie. Copyright obrzydliwy.
Na warsztat ponownie!

2/10
Zajec
1) Efekt pojawiania się borderu menu mnie irytuje

2) Gdzieś umieszczasz <ul> wewnątrz <p>. Czy przypadkiem wewnątrz p nie można wrzucać tylko i wyłączenie elementów liniowych?

3) Ładnie zrobione opisy pozycji menu (css). Plusik dla Ciebie.

4) Wytłumacz może klientowi, że takie strony-wejściówki są zbędne i i tylko denerwują użytkownika (bo nie dostaje się od razu na stronę, której szuka)
Master Miko
1) Usunę.

2) poprawię

3) dziękuję!! Wreszcie słowo pochwały biggrin.gif biggrin.gif

4) No niestety, ale pierwszym założeniem zleceniodawcy... była strona wejściowa oraz użycie liścia (być może w moim wykonaniu nie umiejętne)...
Poza tym ta strona skierowana jest dla wąskiego grona "fotografowiczów" i jest bardziej demem niż poważnym portalem.

PS. Stronę robiłem na wykalibrowanym monitorze. U mnie kolory pojawiają się dobre... nie wiem jak u was
vip3r
U nas trochce zryte. Cale czarne i nic wiecej prawie.

Dobrze w tym jest, ze szykbo sie zdjecia laduja.
Turgon
Master Miko: Pracuje na wykalibrowanym Eizo S1910. I wcale tak różowo to nie wygląda. Te same uwagi jak wyżej.
kornel-php
Graficznie się nie wysiliłeś: schemat + (imho) niedobrane kolory , ogólnie strona mi się nie podoba... Jeszcze ta 'wejściówka' - jak mnie to drażni... Ogólnie nawigacja OK, kod - nie wiele i nie ma się w nim do czego przyczepić...

Ocena 4/10
neeon
za cieman coś ta stronie ! nie jest zle ale osobiście nie lubię mroku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.