Jestem na etapie tworzenia pierwszego mojego "dziecka" korzystajacego z Ajaxa

1) Moj projekt wymaga zastapienia domyslnych naglowkow HTTP w zapytaniach generowanych przez AdvAjax na podane przeze mnie (m.in. HTTP_USER_AGENT, HTTP_ACCEPT itp) - w FF wszystko ladnie sie da podmienic, lecz niestety w IE pozostaja wciaz domysle dla tej przegladarki wartosci- jedynie UA udaje sie zmienic.
Czy to jest naturalne zachowanie i poprostu nie da sie tego zrobic ? Czy u mnie cos nie "workuje" ?

2) Uzylem advAjax.assign(). Kod wyglada tak:
function send() { advAJAX.submit(document.getElementById("upload"), { retry: 3, retryDelay: 1000, unique: true, disableForm : true, onSuccess : function(obj) { alert(obj.responseText); }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); }</script> <div id="main"> <form name="upload" method="POST" action="take_upload.php" enctype="multipart/form-data"> </div>
i problem polega na tym ze w IE wyskakuje alert tak jak w skrypcie, natomiast w Fx laduje sie strona take_upload.php tak jakby ajax nie dzialal. Co moze byc przyczyna ?
Przegladalem przyklady na http://advajax.anakin.us/index-pl.htm#a10 i niestety tam ten sam problem wystepuje - a mysle ze autor bledow nie popelnil tam

Omawiane przegladarki to IE6Sp1 praz Fx 2.0.0.1