Cytat
Po to, że każdy normalny system logowania opiera się na sesjach, a nie na cookiesach, a w tym przypadku cookie służą tylko i wyłącznie do automatycznego logowania.
wiem, ze tak sie da, ale to mnie nie zadowala, bo uzytkownik moze podejzec ciastko, a ja chce aby nie mia takiej mozliwosci, nawet jesli sa tam zakodowane hslo i login
Cytat
W takim razie nie wiesz do czego są i jak działają sesje. Proponuję poczytać coś na ten temat.
Dobrze wiem do czego sluza sesje. Tylko rozwiazanie swojego problemu widze w ten sposob:
1. uzytkownik sie loguje zaznaczajac opcje automatycznego logowania
2. tworzona jest sesja na serwerze, ktora ma nadana dluga zywotnosc, tak, by nie zostala usunieta, gdy zamknie sie przegladarke
3. wysylane jest ciastko do usera z numerem SID sesji, ktore rowniez ma bardzo dlugi czas zycia
4. uzytkownik zamyka przgladarke, ale sesja ani ciacho nie sa usuwane
5. uzytkownik wchodzi ponownie na strone, skrypt sprawdza czy istnieje ciastko o jakiejs konkretnej nazwie, jesli tak, to pobiera z nieko identyfikator i odczytuje z serwera sesje o nazwie jak identyfikator.
6. skrypt loguje usera na podstawie danych pobranych z sesji.
I tu jest moje pytanie, jak zrobic, aby sesja nie zostala usunieta z komputera, po zamknieciu okna, czy podana w moim pierwszym poscie f-cja set_cookie_params zadziala, moze ktos sie z nia zetknal?
Cytat
Cytat
Wszelkie inne pomysly mile widziane.
Powodzenia.
Mimo wyczucia lekkiego oburzenia w twojej wypowiedzi powiem "Dziekuje".