Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PillBox 0.4.0
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Bastion
http://85.128.86.73/pillbox/

login : admin
pass : admin123

Ponieważ jest to demko, zostały wyłączone pewne funkcje - jak zmiana konfiguracji systemu, kasowanie i deaktywacja użytkowników.

Pod IE mogą wystąpić małe problemy z powodu szablonu na etapie "projektowym" - proszę aby nie podlegał ocenie, gdyż zdaję sobie sprawę że kod wygląda jak kupa śmieci smile.gif
Cysiaczek
Ładne : ) Podoba mi się design

2 Minusy

- Publications: Takie same ikonki edit oraz comments
- Publish -> Publication date : pojawia się aktualna data i trzeba ją zmieniać, bo po napisaniu postu jest już przeszłością - lepiej zostaw puste pole : )

Pozdrawiam
Bastion
Trafne uwagi smile.gif zastosowano
dr_bonzo
- Slabo widoczny tekst na glownych zakladkach: szary na szarym + za mala czcionka.
- a czemu user MUSI miec gg?
- przydalo by sie dodawanie nowych tagow w czasie pisania posta/artykulu

* a jak obejrzec frontend serwisu?

* Active sessions: ale lama ze mnie, jedyny XPek na liscie biggrin.gif ale za to Opera smile.gif
Bastion
dr_bonzo :

GG nie musi miec, da się ustawić w : http://85.128.86.73/pillbox/admin.so-profile_setup
tam się decyduje jakie pola są dostępne, wymagane itd.

front-end serwisu z PB0.4 się robi (do mojego bloga)

Resztę uwag zapisałem w TODO smile.gif
dr_bonzo
OK

- nie dziala Enter w formularzu logowania
- wylgowywanie sie -- na razie jest w zakladce menu; nie pasuje mi to ze pozostale opcje z menu glownego "nic nie robia" -- tzn wyswietlaja tylko ktorys z podpaneli administracyjnych.Llikajac w Logout spodziewam sie prompta pytajacego 'czy wylogowac', a nie odrazowego wylogowania
- zmienilbym znaczek "wymagania wypelnienia pola", czerwony X kojarzy mi sie ze zle wypelnionym polem
a taki bajer jak zaznaczenie w menu aktualnie wybranej zakladki drugiego poziomu?
Bastion
- nie dziala Enter w formularzu logowania

Enter został celowo wyłączony, jako że sprawia problem w formach z kilkoma buttonami,
wciśniecie entera (np pomyłkowo w polu Input) spowodowałoby wykonanie domyślnej akcji.
Kompromisowo można włączyć ENTER dla formów z jednym buttonem.

- wylgowywanie sie -- na razie jest w zakladce menu; nie pasuje mi to ze pozostale opcje z menu glownego "nic nie robia" -- tzn wyswietlaja tylko ktorys z podpaneli administracyjnych.Llikajac w Logout spodziewam sie prompta pytajacego 'czy wylogowac', a nie odrazowego wylogowania

Masz sporo racji, jednak akcja wylogowania jest jasno określona smile.gif może kompromisowo zmienić kolor zakładki z szerej na czerwoną

- zmienilbym znaczek "wymagania wypelnienia pola", czerwony X kojarzy mi sie ze zle wypelnionym polem

smile.gif Była gwiazdka smile.gif to narzekano na gwiazdkę - trzeba będzie dorobić opcje "wybór ikony dla pól wymaganych"

- a taki bajer jak zaznaczenie w menu aktualnie wybranej zakladki drugiego poziomu?

Dodano do TODO
Turgon
Tylko co to jest Bastion ?
Prph
Cytat(Turgon @ 23.01.2007, 16:18:50 ) *

Czasem mam wrażenie, że nabijasz posty :/

Skoro Bastion pokazuje jakiegoś CMSa, to pewnie jest to CMS. Skoro Bastion pisze, że frontend się robi - jego blog - to czego tu nie rozumieć?

Przepraszam, za maly offtopic.

Co do samego projektu - podoba mi się grafika. Mam jedno "ale" - ikonki X obok pól formularza dają wrażenie, że to pole jest źle wypełnione. Pomyślałem - Ajax pewnie jest, ale nie :/ Ogolenie grafika na wysokim poziomie, tylko te czerwone X nie pasują.

Pozdrawiam, Adrian.
Athlan
Cytat

Zaczynasz mnie wkur****. Czata robisz? Postów: 519 ... przeszukiwałem, każdy post to nie więcej niż 2 zdania, czasem zdarzy Ci się przekroczyć ten obszerny limit. Nie widać co to jest ?

Dobra to by bylo na koniec OT tongue.gif

Parę uwag: w profilu jest textarea "Signature", jak na nie klikam to pogrubia się ramka, całość na dole zaczyna mi skakać gdy aktywuje i deaktywuje textarea...

Przydałby się jakiś edytor contentu, na przykład TinyMCE, ale to wg uznania.

Bardzo podoba mi się grafika, obszerność systemu wzbudza respekt, zwkłaszcza tryby private field, public field.

Linki - może jakiś segregowanie typu move up, move down?

Bardzo podoba mi się możliwość włączania/wyłączania proszególnych pól profilu.

Kawał dobrej roboty Bastion smile.gif
Turgon
Sorry, ale :
Cytat
http://85.128.86.73/pillbox/

login : admin
pass : admin123

Ponieważ jest to demko, zostały wyłączone pewne funkcje - jak zmiana konfiguracji systemu, kasowanie i deaktywacja użytkowników.

Pod IE mogą wystąpić małe problemy z powodu szablonu na etapie "projektowym" - proszę aby nie podlegał ocenie, gdyż zdaję sobie sprawę że kod wygląda jak kupa śmieci smilingsmiley.gif

Wiele o przeznaczeniu systemu mi nie mówi. A to potrzebuje do oceny. Bo to na pierwszy rzut oka. Panel zarządzania hostem... Potem jakieś projekty? O co chodzi ;] To ja już się pogubiłem. Z resztą jak nie mam kodu, to tylko mogę powiedzieć tyle co widzę.
Zresztą co Athlan. Obraziłeś się, że Ci prawdę powiedziałem ?
dr_bonzo
Starczy OTow.

Cytat
Była gwiazdka to narzekano na gwiazdkę - trzeba będzie dorobić opcje "wybór ikony dla pól wymaganych"

Chyba to ja bylem tongue.gif

Cytat
Enter został celowo wyłączony, jako że sprawia problem w formach z kilkoma buttonami,
wciśniecie entera (np pomyłkowo w polu Input) spowodowałoby wykonanie domyślnej akcji.
Kompromisowo można włączyć ENTER dla formów z jednym buttonem.

Jak najbardziej wlacz go. Username, [tab], haslo, [enter] -- i lipa, bo sie nie da. Usability smile.gif
Bastion
@Turgon : Twoje pytania delikatnie mówiąc mnie [cenzura] - zarówno na forum jak via email. Tradycyjnie udam, że nie widzę.

@Prph : pola zostaną oznaczone inaczej, mniej sugestywnie smile.gif

@Athlan :

"Parę uwag: w profilu jest textarea "Signature", jak na nie klikam to pogrubia się ramka, całość na dole zaczyna mi skakać gdy aktywuje i deaktywuje textarea..."

Możesz podać jaki system i przeglądarka ? pachnie mi to złym css'em smile.gif

Przydałby się jakiś edytor contentu, na przykład TinyMCE, ale to wg uznania.

Postawiłem na prosty edytor BB, nie lubię edytorów HTMLowych smile.gif

Niektóre uwagi poszły do TODO - thx smile.gif
ikioloak
Mam taka uwage:
w publish, po wejsciu do publication date, description, content, calosc zaczyna sie przesuwac gdzies o 1px. Pewnie drobna usterka w CSS zwiazana z pogrubieniem aktualnie wybranego pola. Dzieje sie tak na Operze 9.1 pod Linuxem.
Turgon
W Share Profile jest błąd.
Field is public a nie Filed is public.

@Bastion and @Hwao: Chory jestem i ciężko myślę... Potrafię coś pięć razy przeczytać i nie wiem co czytam.
hwao
Cytat(Turgon @ 23.01.2007, 18:02:02 ) *
W Share Profile jest błąd.
Field is public a nie Filed is public. Nie można wyłączyć domyślność GG.

Zacznij czytać wszystkie posty w temacie.

Cytat
- a czemu user MUSI miec gg?

Turgon zacznij reprezentować jaki kolwiek poziom, im więcej przeczytam Twoich postów tym gorsze mam zdanie o Tobie, zarówno jako programiście i człowieku.

@Bastion tak jak już Ci pisałem prywatnie, genialne. smile.gif Gratuluje wytrwałości ze udało Ci się aż tyle zakodować, w dodatku w tak krótkim czasie smile.gif
athabus
Ogólnie wszystko bardzo fajnie... podoba mi się ten panel. Lubie takie aplikacje, które można obsłużyć bez instrukcji i to chyba jedna z nich. No ale oczywiście o minusach, bo pewnie to Cię najbardziej interesuje.
Nie do końca podoba mi się edytor bbcodu, a konkretnie 2 rzeczy:

- ikonki są mylące a w zasadzie nicniemówiące - (mówie o prawej części, gdzie jest strike, link itd.) - i nie wyświetlają się do nich podpisy... trzeba kliknąć żeby zobaczyć co dana robi

- Nie podoba mi się konieczność zaznaczenia tekstu przed użyciem formatowania - dajmy na to chcę pogrubić tekst to muszę go zaznaczyć... ok, ale co jeśli tekstu jeszcze nie ma - można by to rozwiązać tak jak na php.pl - czyli klikasz otwiera się tag pogrubienia, a drugie kliknięcie zamyka tag.

To takie małe "pierdoły", ale jak się nie ma do czego przyczepić to co zrobić :-)

Ps. Sam pisałeś ten edytor bbcodu, czy użyłeś jakiegoś gotowego, bo ja szukam czegoś podobnego już jakiś czas i nie mogę znaleźć niczego.
Bastion
@Turgon:

"Nie można wyłączyć domyślność GG."

Litości, w pierwszy poście pisze, że niektóre opcje w tej pokazówce ( w tym zmiana ustawień systemu ) są wyłączone. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w sprawie oceny tego co do oceny wystawione to po co nabijasz pierdoły. Nie mniej dziękuję za zwrócenie uwagi na literówkę.

@athabus:

"- ikonki są mylące a w zasadzie nicniemówiące - (mówie o prawej części, gdzie jest strike, link itd.) - i nie wyświetlają się do nich podpisy... trzeba kliknąć żeby zobaczyć co dana robi"

Bardzo ciekawa uwaga, znalazło się na liscie todo.

Nie podoba mi się konieczność zaznaczenia tekstu przed użyciem formatowania - dajmy na to chcę pogrubić tekst to muszę go zaznaczyć... ciach ciach

Hm... wydało mi się bardziej logiczne, że lepiej ujmować tekst do formatowania. Co do forum, to chyba coś nie tak tu jest,
bo kiedy klikam na ikonkę np. pogrubienia pojawia się prompt do wprowadzenia tekstu, który będzie ujęty tagiem. I inna możliwość wydaje się nie działać.
Balas
Ładnie, czytelnie i intuicyjnie. Ale zawsze znajdzie sie jakies ale (czepialstwo smile.gif ):
- mozna by pokusic sie o AJAXa
- brzydkie ikonki w publikacjach
- przydalyby sie opisy funkcji po najechaniu na ikonke "i" (takie przyzwyczajenie z joomli winksmiley.jpg )
- gdzieniegdzie tabelki i bledy validatora
- przydalby sie jeszcze title dla buttonow w edytorze (no i poprawne alty, bo teraz pochylenie i podkreslenie tez ma BOLD winksmiley.jpg )
- zgadzam sie, ze mozna by bylo wstawic tam TinyMCE
- brzydkie logo

Cytat
Mam taka uwage:
w publish, po wejsciu do publication date, description, content, calosc zaczyna sie przesuwac gdzies o 1px. Pewnie drobna usterka w CSS zwiazana z pogrubieniem aktualnie wybranego pola. Dzieje sie tak na Operze 9.1 pod Linuxem.

To samo pod Windowsem, opera 9.1
Bastion
no to siup, to co wpadło w oko

- mozna by pokusic sie o AJAXa
owszem smile.gif można - ale jeszcze nie dziś

- przydalyby sie opisy funkcji po najechaniu na ikonke "i" (takie przyzwyczajenie z joomli winksmiley.jpg )
pomysł kupiony, i zaakceptowany w którymś z poprzednich postów

- gdzieniegdzie tabelki i bledy validatora
możesz wskazać te jakieś błedy validatora ?

- zgadzam sie, ze mozna by bylo wstawic tam TinyMCE
niestety - nie przeszedł - jakkolwiek mocne argumenty ZA - mowie NIE smile.gif

brzydkie logo
właściwie ciężko nazwać to logiem smile.gif fakt - też mi się nie podoba, ale nie o wygląd loga chodzi smile.gif
NuLL
Cytat
- zgadzam sie, ze mozna by bylo wstawic tam TinyMCEniestety - nie przeszedł - jakkolwiek mocne argumenty ZA - mowie NIE

Moze by dac ludkom mozliwosc wyboru ? W gMailu mozna zmienic w locie edytor z tekstowego na HTML - wilk syty i owca cala smile.gif

Przepraszam ze nie pisze nic wiecej ale jestem wpolspiacy - jutro pokusze sie o cos wiecej smile.gif
Balas
To logo to juz czepialstwo winksmiley.jpg

a co do bledow to np.
glowna strona:
Cytat
Error Line 15 column 18: there is no attribute "language".
<script language="javascript" src="layout/javascript/former.js" type="text/java

You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).

This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information.

How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute. If you received this error when using the <embed> element to incorporate flash media in a Web page, see the FAQ item on valid flash.

http://85.128.86.73/pillbox/publish.so-publish
Cytat
Error Line 15 column 18: there is no attribute "language".
<script language="javascript" src="layout/javascript/former.js" type="text/java

You have used the attribute named above in your document, but the document type you are using does not support that attribute for this element. This error is often caused by incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Transitional" document type to get the "target" attribute), or by using vendor proprietary extensions such as "marginheight" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).

This error may also result if the element itself is not supported in the document type you are using, as an undefined element will have no supported attributes; in this case, see the element-undefined error message for further information.

How to fix: check the spelling and case of the element and attribute, (Remember XHTML is all lower-case) and/or check that they are both allowed in the chosen document type, and/or use CSS instead of this attribute. If you received this error when using the <embed> element to incorporate flash media in a Web page, see the FAQ item on valid flash.

Error Line 69 column 166: element "strike" undefined.
...>Bold</td></tr><tr><td><strike>Storke</strike></td><td>[s]Storke[s]</t

You have used the element named above in your document, but the document type you are using does not define an element of that name. This error is often caused by:
incorrect use of the "Strict" document type with a document that uses frames (e.g. you must use the "Frameset" document type to get the "<frameset>" element),
by using vendor proprietary extensions such as "<spacer>" or "<marquee>" (this is usually fixed by using CSS to achieve the desired effect instead).
by using upper-case tags in XHTML (in XHTML attributes and elements must be all lower-case.

Error Line 69 column 223: element "u" undefined.
...><td>[s]Storke[s]</td></tr><tr><td><u>Underline</u></td><td>[u]Underline[u]</

Error Line 112 column 122: required attribute "cols" not specified.
...ion]" rows="2" class="f_input_normal"></textarea>

The attribute given above is required for an element that you've used, but you have omitted it. For instance, in most HTML and XHTML document types the "type" attribute is required on the "script" element and the "alt" attribute is required for the "img" element.

Typical values for type are type="text/css" for <style> and type="text/javascript" for <script>.

Error Line 118 column 1485: required attribute "cols" not specified.
...nt]" rows="16" class="f_input_normal"></textarea>

Error Line 131 column 106: the name and VI delimiter can be omitted from an attribute specification only if SHORTTAG YES is specified.
..." type="checkbox" value="1" checked /> Yes</label>

"VI delimiter" is a technical term for the equal sign. This error message means that the name of an attribute and the equal sign cannot be omitted when specifying an attribute. A common cause for this error message is the use of "Attribute Minimization" in document types where it is not allowed, in XHTML for instance.

How to fix: For attributes such as compact, checked or selected, do not write e.g <option selected ... but rather <option selected="selected" ...

i jeszcze jedno, podmenu moglo by sie zmieniac od razo po najechaniu na element w menu glownym.
Bastion
@Balas :

hum smile.gif dzięki - mój walidator (Tidy) w tych miejscach poszedł na wagary smile.gif przepuściłem przez coś innego i co wyłapałem - poprawiłem

Pytanie z innej beczki - z jakiego pluginu do walidacji korzystasz?

@NuLL :

Kupuję tą uwagę smile.gif
Balas
moj plugin nazywa sie validator.w3.org winksmiley.jpg
athabus
Cytat(Bastion @ 23.01.2007, 21:07:00 ) *
Nie podoba mi się konieczność zaznaczenia tekstu przed użyciem formatowania - dajmy na to chcę pogrubić tekst to muszę go zaznaczyć... ciach ciach

Hm... wydało mi się bardziej logiczne, że lepiej ujmować tekst do formatowania. Co do forum, to chyba coś nie tak tu jest,
bo kiedy klikam na ikonkę np. pogrubienia pojawia się prompt do wprowadzenia tekstu, który będzie ujęty tagiem. I inna możliwość wydaje się nie działać.

HMMM dzisiaj jest okienko... a dałbym sobie głowę uciąć, że jeszcze parę dni temu po naciśnięcu na "b" wyświetlał się kod [ b] a po drugim wciśnięciu [ /b].... Ale może już mam omamy... Było nie było uważam, że powinno być tak jak piszę, bo jest to wygoda użytkowania - inna sprawa, że bardziej trzeba się do walidacji bbcodu przyłożyć... bo wiadomo user to tylko user :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.