Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przekierowanie w php - nie header
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ptrebacz
Mam problem z tego co wyczytałem to header można użyć tylko przed wysłaniem jakichkolwiek tekstów poprzez printf i echo. Mój problem polega na tym że mam w środku skryptu pewien warunek który ma przekierowywać na inną stronę.
webdice
użyj ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
TomASS
Ja się tylko tak zapytam - jaki jest cel wyświetlania czegoś jak i tak zostanie się przekierowanym? Jeśli nie musi to być przekierowanie natychmiastowe (bo chyba taki jest cel) to możesz użyć JS (chyba że musisz to zrobić w php)
Kod
<script language=JavaScript>
aktiv = window.setTimeout("Farbe()",5000);
function Farbe()
{
aktiv = window.open("http://www.zama.republika.pl/index.html", "okno");
}
</SCRIPT>
Kuziu
Może taki że wciągasz najpierw pliki np. header.tpl a dopiero potem wykonuje się moduł który ma info o tym że powinno użytkownika przekierować na inną stronę.
TomASS
To w takim razie coś jest nie tak - po co ładować szablony (bo chyba przez to rozumiesz *.tpl), parsować je, jak i tak nie zostaną wyświetlone - bo zostanie automatyczne przekierowanie...
Kuziu
To lepiej zaladowac moduly sprawdzic czy potrzebne przekierowanie potem szablony a potem znow moduly zeby wczytac content z nich.

Zalezy jaka kto ma strukture.
TomASS
O tym właśnie mówię! smile.gif

Jedyny momentem kiedy chcemy przekierować użytkownika, to wyświetlenie informacji i po jakimś czasie przekierowanie - ale to też da się zrobić headerem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.